6 Haftalık Gebelikte Neler Olur? Hamileliğin 6. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Gebelik dönemi her anne adayı için oldukça önemli bir süreçtir. Genellikle gebeliğin 6. haftasında bazı gelişmeler ön plana çıkar. Özellikle de anne adayı gebeliğini 5. ya da 6. haftalarında hamileliğini fark edecektir. Ayrıca planlı gebeliklerde ve beklenmeyen hamileliklerde 6. haftada gebelikler ortaya çıkar. Gebeliğin 6. haftasında bazı belirtiler ön plandadır. Özellikle bu dönemde mide bulantıları artmaya başlar. Uzun süreli halsizlikler ile duygu değişiklikleri yaşanır.
6 Haftalık Gebelikte Neler Olur?
Anne adayları hamileliğin 6. haftasında pek çok detaya dikkat etmeliler. Özellikle de mide bulantıları bu dönemde çok fazla artar. Baş dönmelerinin yanı sıra baş ağrısı da oluşacaktır. Bazı anne adayları gebeliklerde göğüste ağrı ve şişkinlik de yaşayabilir. Tüm belirtiler gebeliğin ilk haftalarından itibaren ortaya çıkacaktır. Gebelik belirtileri her kadını da farklı oranlarda etkiler. Değişen hormon seviyelerine bağlı olarak anne adaylarında mutsuzluk, sinirlilik ve gerginlik gibi durumlar da oluşabilir.
Hamileliğin 6. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hamileliğin 6. haftalarında genellikle hekim kontrollerine gidilmelidir. Vitamin ve mineral takviyesi de uygun oranda alınmalıdır. Bebeğin gelişiminde en önemli zaman dilimlerinden birisi de bu haftalardır. O nedenle mide bulantılarının önlenmesi için küçük hacmi olan kuru gıdalar tüketilmelidir. Besin alımı az miktarlar ile devam ettirilir. Protein ihtiyacı balık, yumurta, et ve süt ürünlerinden sağlanır. Çok ağır yemeklerden ve içeceklerden de uzak durulmalıdır. Bu kişilerin bol miktarda sıvı tüketmeleri gerekir. Hamileliğin 6. haftalarında sıvı tüketimine arttırmak gerekmektedir. Hamilelik sürecinde 6. haftada doktor kontrolleri de uygun olarak yapılmalıdır.
Hamileliğin 6. Haftası İle İlgili Merak Edilenler
Hamileliğin 6. haftasında bazı önemli süreçler bulunmaktadır. Bu dönemde anne adaylarının sebze ve meyveyi bol bol tüketmeleri gerekmektedir. Anne adayları doktorlar tarafından verilen beslenme listelerini uygulayabilirler. Ayrıca sağlıklı bir hamilelik dönemi geçirmek için gebelik takibi de yapılmalıdır. Düzenli doktor kontrolü yapılarak sağlıklı bir hamilelik geçirilebilir.
Hamileliğin 6. Haftasında Bebeğin Gelişimi
Hamileliğin 6. haftasında bebeklerin gelişimlerinde bazı detaylar ön plana çıkmaktadır. Özellikle de bebek canlıdır. Bebek genellikle embriyo olarak adlandırılır. Bezelye kadar olan bebek 5-6 cm boyutlarında olur. Kalp atışları ise 100 ve 160 atış arasında değişmektedir. Bebeğin yüzü kaba hatlarıyla şekillenir. Burun, ağız ve kulakları oluşur. Bebeklerde kollar ve bacaklar tomurcuk halinde görülür. Gebelik sürecinde 6. haftaya girildiğinde bebeğin gözlerinin oluşacağı yerde koyu renk bazı karartılar görülür. Bebeğin oluşumu başlar.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Geçmeyen öksürüğün nedeni bu hastalıklardan biri olabilir!
Annelere emzirme dönemi için beslenme önerileri
Bu belirtiler başladıysa depresyonda olabilirsiniz! Dr. Jan Klod Kayuka yazdı...
Çocuklarda uyku düzeninin oluşturulması hakkında uzman uyarısı
Bebeklerde ishal sorununa karşı alınabilecek önlemler