37 Haftalık Gebelikte Neler Olur? Hamileliğin 37. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hamilelik sürecinde bebekte ve anne adayında çeşitli değişiklikler olmaktadır. Özellikle de belli başlı durumlarda gebelik süreci yakından takip edilmelidir. Genellikle 37 haftalık gebeliklerde bebek daha da büyümüş olur. Bu dönemde ise doğum gittikçe yaklaşır.
Doğuma yaklaşırken anne adayının vücudunda da bazı değişiklikler olur. 37 Haftalık gebelik sürecinde bebek doğum kanalına doğru gittikçe yaklaşacaktır. Anne adaylarının vücudunda da bazı değişiklikler olabilir. Bebek ise doğuma yaklaşırken daha da büyümüş olur.
37 Haftalık Gebelikte Neler Olur?
Gebeliğin 37. haftasında bebekler doğum kanalına daha da yaklaşacaktır. Bunun yanı sıra bebek ilerledikçe diyaframa da daha az yaklaşılır. Aynı zamanda vajinal akıntılarda bir artış görülür. Bazı durumlarda az miktarda kan da gelebilir. Bu belirtiler doğumun yaklaştığının da göstergesidir. Uzun süreli hamilelik süreçlerinde bebekler gelişimlerini tamamen tamamlamış olurlar.
Anne adayının belinde bazı kramplar oluşabilir. Ayrıca omurgaya binen yükler sebebi ile bel ağrılarında da artış görülecektir. Anne adayının bacak kısımlarında bazı krampların oluşması da görülür. Ayrıca anne adayının göğüs uçlarından sıvı çıkışı da olacaktır. Bu sıvı çıkışını önlemek için göğüs pedleri de rahat bir şekilde kullanılmalıdır.
Hamileliğin 37. Haftası Nelere Dikkat Edilmelidir?
Hamileliğin 37. haftası itibariyle bebek gelişimini tamamen tamamlamış olacaktır. Bebeğin de organları ve akciğerleri gelişimlerini tamamlamıştır. Bebekler bu süreçte ilk nefeslerini almaya da hazır olurlar. Gebeliğin 37. haftasında bebek emmeye ve yutkunmaya hazır olur. Ayrıca sindirim sistemi de rahat bir şekilde çalışabilir. Gebeliğin 37. haftasında bebeğin ilk kakası olan siyah mekonyum bile hazırdır. Anne karnındaki bebekler kafasını aşağıya çevirerek duyduğu seslere tepki verebilir.
37. Haftada Doğum Belirtileri Nelerdir?
Gebeliğin 37. haftasında genellikle belli başlı doğum belirtileri görülmektedir. Anne adaylarında doğum kasılmaları önemli belirtiler arasında gösterilmektedir. Ayrıca kasık bölgesinde bazı sancı durumu da oluşur. Anne adaylarının vajinasından su gelebilir. Ayrıca yine vajina bölgesinden mukusa benzeyen akıntılar da gelecektir. Anne adayında oluşan kasılmalar ise doğumun en önemli belirtileri arasında yer alacaktır. Kasılmaların sıklığı gitgide artabilecektir. Kasılmalar genel olarak 10 dakikadan daha az bir sıklıkta meydana gelecektir.
37. Hafta Gebelikte Beslenme Nasıl Olmalıdır?
Hamileliğin 37. haftalarında mide ağrıları ve bulantılar çok fazla olur. Bu nedenle anne adayları ağır yiyeceklerden uzak durmalılar. Ağır yiyecekler mide içinde yanma ve şişkinlik yaratabilir. Bu dönemde genellikle lifli gıdalar alınmalıdır. Öğünlerin ise planlanması da yapılmalıdır. Bebeğin gelişimi için anne adayları vitamin ve mineral alımlarına da dikkat etmeliler. Doğru beslenme için sindirim sistemini güçlendirmek için bol lifli ve sağlıklı gıdalar tüketilmelidir. Anne aday ise protein ihtiyacını kuru yemiş, balık ve kırmızı etlerden almalıdır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Geçmeyen öksürüğün nedeni bu hastalıklardan biri olabilir!
Annelere emzirme dönemi için beslenme önerileri
-
Bu belirtiler başladıysa depresyonda olabilirsiniz! Dr. Jan Klod Kayuka yazdı...
Çocuklarda uyku düzeninin oluşturulması hakkında uzman uyarısı
Bebeklerde ishal sorununa karşı alınabilecek önlemler