Aloe Vera Bitkisinin Sağlığa Faydaları Nelerdir? Aloe Vera Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Aloe veranın faydalarına bakmadan önce bu bitkiyi tanıtmalıyız. Vücuda birçok erdem ve faydası olan bir bitkidir. İçerdiği besinler, özellikleri kadar çeşitli ve çeşitlidir. Mısırlılar ayrıca bitkiyi kalın şeffaf kanı güzellik, sağlık ve uzun ömür sağlayan Tanrıların bir hediyesi olarak görüyorlardı.
Bu bitki ayrıca firavunlara sonraki dünyaya yolculuklarında da eşlik etti. İnançlar gelişirken, aloe veranın faydaları oldukça gerçektir. Bu eski bitki, beslenme açısından dünyadaki en ilginç bitkilerden biridir, dolayısıyla tüketiminin son yıllarda tüm dünyaya yayıldığı gerçeğidir.
Aleo Vera Bitkisinin Faydaları Nelerdir?
Aloe vera, kozmetikte ve geleneksel tıpta kullanılan çok yönlü bir bitkidir. Yüzyıllar boyunca ağırlıklı olarak Akdeniz ve Afrika'da yetiştirilen bu bitki, şu anda dünyanın geri kalanında da yetiştirilmektedir ve faydalarının kaynağı olarak yaklaşık 200 farklı besleyiciden oluşmaktadır. Bununla birlikte, aloe vera yetiştiriciliğinin uzun süredir tanındığı ve bitkinin en iyi kalitesinin bulunduğu ülke, mükemmel gelişimine elverişli bir arazi ve iklim nedeniyle İspanya olarak kalmaktadır.
● Sindirim rahatlığını artırır,
● Kan şekerini kontrol etmeye yardımcı olun,
● Doğal savunmayı güçlendirir ve bağışıklık sistemini harekete geçirir,
● Cilt ve saç sağlığına katkı sağlar,
● Sindirime ve bağırsak fonksiyonuna yardımcı olarak iyi gastrointestinal sağlığı destekler,
● Mikroorganizmalara karşı doğal savunmaya ve normal bir bağışıklık sisteminin, korunmasına katkıda bulunur,
● Sağlıklı ve sağlıklı cildin korunmasına yardımcı olur.
Aloe Vera Bitkisinin Tarihçesi Nedir?
Bazı insanlar bitkiyi ve özellikle aloe vera jelini ciltte ve saçta olduğu gibi kullanır, diğerleri ise onu meyve suyu şeklinde, saf, su ile veya meyve suyunda tüketmeyi tercih eder. Tedavi olanakları çoktur. Aloe vera, sıklıkla meyve suyu şeklinde, kozmetikte ve hatta tıpta kullanılan çok yönlü bir bitkidir.
Antik Yunan'daki atalarımız bu bitkiyi zaten kullandı. Yüzyıllardır Akdeniz ve Afrika'da ve aynı zamanda dünyanın geri kalanında yetiştirilmektedir. Christopher Columbus bile her derde deva yaptı. Beslenme açısından bakıldığında, bu bitki olağanüstüdür.
Aloe vera çoğu zaman meyve suyu veya jel şeklinde bulunur. Pek çok erdemiyle kullanıldığında, kullanım şekli istenen etkilere bağlıdır. Aloe vera yapraklarının içindeki, bir presleme tekniğiyle ekstrakte edilen ve aloe vera suyu veya jeli üretmek için kullanılan şeffaf özdür.
Aloe Vera Bitkisinin Çeşitleri Nelerdir?
Aloe vera artık tüm dünyada tüketilmektedir. Başlangıçta, bu bitki Orta Doğu ve Kuzey Afrika'daki bazı ülkeler, güney İspanya, Meksika, Hindistan ve hatta Çin gibi dünyanın en sıcak bölgelerinde büyüdü.
En iyi bilinen ve en yaygın olarak kullanılan, Barbados Aloe Vera olarak da bilinen Barbadensis Miller aloe vera olan birkaç aloe vera türü vardır. Ünlü aloe vera suyunun yapımında kullanılan ikincisidir. Tıbbi amaçlar için kullanımı birkaç bin yıl öncesine dayanıyor.
Diğer aloe vera türleri de dünya çapında tıbbi, tedavi, beslenme veya kozmetik amaçlarla kullanılmaktadır. Ancak toplamda yüzden fazla Aloe türü vardır. Bazı uzmanlar üç yüz elliyi bile sayar.
Aloe Vera Çiçeğinin Bakımı Nasıl Yapılır?
Aloe verada her çeşit vitamin vardır. A vitamini (karoten), ancak aynı zamanda B grubuna ait birkaç vitamin (B1, B2, B3, B6 ve B9) vardır ama hepsi bu kadar değil, aloe vera ayrıca C vitamini, E vitamini ve kolin (B grubundan kompleks bir vitamin) içerir.
Bir evin veya dairenin sıcaklığı idealdir çünkü tüm yıl boyunca 18 ile 21° arasında olmalıdır. Bitki zarar görebileceğinden, özellikle sıcak bir günde çok fazla beklemeyin. Musluk suyu çok sertse, herhangi bir kaynak suyu seçin veya sulama için yağmur suyu toplayın.
Suyu çok soğuk yerine oda sıcaklığında tercih edin çünkü sıcaklık farkı aloe veranız için önemli strese neden olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Akıllı saatlerdeki gizli tehlike ortaya çıktı!
Kalsiyum, çinko, demir, magnezyum... Bazı mineral takviyelerini asla bir arada kullanmayın! Bağırsak, tiroid ve kemiklere etkisini duyunca şoke olacaksınız
BİLİMSEL OLARAK KANITLANDI! Ömrünüze ömür katacak 5 alışkanlık... Prof. Dr. Osman Müftüoğlu yazdı
Araştırma: Kahve içenlerin vücudunda 8 kat fazla var
Sindirimi düzenliyor, kemikleri güçlendiriyor! Balkabağını bu besinlerle tüketirseniz etkisi katlanıyor!