Akdeniz’de yaygın görülen talasemi, Türkiye’de 1 milyon kişiyi etkiliyor
Akdeniz bölgesinde yaygın görülen ve Alanya’da sıkça rastlanan talasemi hastalığı hakkında açıklamalarda bulunan Hematoloji Uzmanı Dr. Ünal Ataş, hastalığın Türkiye’de 1 milyon kişiyi etkilediğini ve çoğunun taşıyıcı olduğunu kaydetti.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görev yapan ve Anamur bölgesine kadar tek hematolog olan Hematoloji Uzmanı Dr. Ünal Ataş, kan hastalıkları hakkında açıklamalarda bulundu. Talasemi hastalığının Akdeniz bölgesinde yaygın görüldüğünü ve Alanya’da sıkça rastladıklarını belirten Dr. Ataş, bu hastalığın Türkiye’de 1 milyon kişiyi etkilediği ve çoğunun taşıyıcı olduğunu belirtti. Düzenli kan alma ihtiyacı olan talasemi majör hasta sayının 4 bin olduğunu belirten Dr. Ataş, "Bu hastalar çoğunlukla Akdeniz bölgesinde yaşamaktadır. Hastanemizde düzenli olarak 18 talasemi majör hastamızın hem kan almalarını hem de demir yüküne ait tedavilerini düzenliyoruz. Böylece gelecekte organ doku hasarı olmadan yaşamlarını idame etmelerini, iş hayatından geri kalmamalarını, toplumla bütünleşmiş bireyler olmalarını sağlamaya çalışıyoruz" dedi.
Alanya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde hematolojik kanserlere sahip hastaların kemoterapi tedavilerini yönettiklerini ve takip ettiklerini söyleyen Dr. Ataş, "Bize yönlendirilen ve başvuran hastaların iyi huylu ve kötü huylu hastalıklara yönelik tanısal sürecini bu bölgede elimizden geldiğince yönetmekteyiz. Vücutta travma olmadan gelişen kanama, bilinçli olmayan kilo kaybı, sık ve ağır enfeksiyon geçirme öyküsü olan hastalarımız ileri inceleme için hastanemize başvurabilirler" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Halk Arasında 'Fil Hastalığı' Olarak Biliniyor'! Tedavi Edilmezse Kolda Ve Bacakta Ciddi Sorunlara Yol Açabilir: Lenfödem...
"Alzheimer" ve "Parkinson" tedavisinde umut veren gelişme
Aciller Doldu! Üst Solunum Yolu Enfeksiyonları Pik Yaptı! Covid-19, Influenza Vakaları Patladı, Uzmanlar Uyardı
Rahim ağzı kanserinin yüzde 99'una HPV enfeksiyonu neden oluyor
A'dan Z'ye Diyabet: Diyabet Nedir, Neden Olur? Tip 1 ve Tip II Diyabet Belirtileri! Beslenme Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmelidir?