Ailelere bademcik uyarısı
Bademcik büyümesi, özellikle çocuklarda en sık görülen hastalıklardan olduğunu belirten Kulak Burun Boğaz (KBB), Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak, aileleri çocuklarda görülen bademciğe karşı uyardı.
Kulak Burun Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Cem Erdurak, çocuğunda bademcik büyümesi sorunu olan ve onu ameliyat ettirmeyi düşünen anne-babaları uyardı. Op. Dr. Cem Erdurak, “Öncelikle şu soruları yanıtlayın. Çocuğun bademcikleri normalden çok mu büyük? Büyümüş bademcikler, çocuk ağzını açtığı zaman bile çok net fark edilebiliyor mu? Geceleri tıkanmasına yol açıyor mu?
BADEMCİKLERİ SOLUK BORUSUNU TIKAMIŞ DURUMDA MI? NEFES ALIP VERİRKEN ZORLANIYOR MU?
Bademcikleri sürekli iltihaplanıyor mu? Eğer bu soruların yanıtları ‘hayır’ ise, ilk seçeneğiniz ameliyatla bademciği aldırmak olmasın" dedi. "Ağrısız kanamasız bir işlem" Büyüyen bademciğin özel bir yöntemle küçültülebileceğini dile getiren Op. Dr. Erdurak, “Böyle bir sorunla karşılaşıldığında eskiden bu yana uygulanan prosedür, bademciğin alınması. Ancak eğer iltihaplanmayan bir bademcikse ve büyümüşse, hava yolunu açacak şekilde küçültmemiz mümkün” dedi. Küçültme işleminin ‘Plazma Yöntemi’ ile yapıldığını da belirten Dr. Erdurak, “Uygulamayı özel bir aletle yapıyoruz. Ağrısız ve kanama ihtimali düşük bir yöntem olduğu için son yıllarda çokça tercih ediliyor” yeklinde konuştu. "Bademcik: vücudun kalesi Bademciğin koruyucu özelliği bulunan bir doku olduğunu da hatırlatan Erdurak, "Bademcik, koruyucu fonksiyonu olan bir dokudur. Hatta halk arasında ‘vücudun kalesi’ olarak bilinir. O nedenle iltihaplanmayan ama çok büyümüş olan bademcikleri almak yerine küçültmekte fayda vardır. Küçültülen bademcik, koruyucu fonksiyonuna devam eder" diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SESSİZ KATİL! Sigara kullanımı, obezite, yüksek tansiyon! Uzman isimden böbrek kanseri uyarısı: ‘Riski azaltmak için…’
40 yaş altı felç geçiren erkeklerin sayısı artıyor! Nedeni ise...
Kulak çınlaması ve baş dönmesi anemi habercisi olabilir!
Araştırma: Alzheimer riski en düşük meslek belli oldu!
SÜREKLİ ÜŞÜME HİSSİ NEDEN OLUR? D vitamini eksikliğinden kansızlığa tek tek açıklandı! ÜŞÜMEYE İYİ GELEN BESİNLER