Aç karnına kahve içme alışkanlığınız varsa dikkat!
Sabahları uyanır uyanmaz 1 fincan kahve içmek kendinizi iyi hissetmenize yardımcı olabilir ancak sabahları aç karnına kahve içmenin vücuda pek çok zararı olabilir. Sabahları aç karnına tüketilen kahve mide rahatsızlıklarına ve uykusuzluğa sebep olabilir. Peki, kahveyi hangi saatte tüketmek gerekir?
Kahve kokusuyla ve lezzetiyle severek tüketilen içecekler arasında yer alıyor. Güne zinde ve dinç bir şekilde başlamak isteyenler genellikle kahveyi sabahları uyandıktan hemen sonra tüketmeyi tercih ediyor. Ancak kahvesi aç karnına içmek vücut sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebiliyor. Yapılan son araştırmalar aç karnına kahve içmekle ilgili tüm gerçekleri ortaya çıkardı.
MİDE EKŞİMESİ
Aç karnına kahve içmek mide yanmasına neden olabilir. Bilmeyenler için mide ekşimesi, göğsün üst kısmında ve göğsün ortasında yanan bir ağrı veya rahatsızlık anlamına gelir. Çeşitli faktörlerden kaynaklanabilir.
Kahve, midenizin pH'ını düşürecek olan mide asidi üretimini başlatır. Kahvenizi sütlü tüketirseniz veya midenizde zaten yemek varsa bu azalma olmaz veya daha az olur.
Biraz daha düşük bir pH, mide astarı için bir sorun teşkil etmese de, asitten kaynaklanan hasara karşı daha savunmasız olan yemek borunuzun astarı için bir sorun teşkil edebilir.
UYKUSUZLUĞA SEBEP OLABİLİR
Uyandıktan hemen sonra kahve içmek size yarardan çok zarar verebilir. Araştırmaya göre, vücudunuzun kortizol üretimi, siz uyandıktan sonraki saatte üç günlük zirvesinden birinde. Kortizol, uyanıklığı artırmaya yardımcı olur.
Bilinmeyenler için, kahvenizde bulunan kafein aynı zamanda kortizol seviyenizi de yükseltir. Şimdi, kafein içeren kahveyi vücudunuzun zaten kortizol üretiminin zirvesinde olduğu bir zamanda tüketirseniz, vücudunuza daha az kortizol üretmeyi öğretecektir. Aynı zamanda kahveye tolerans geliştirmeye de katkıda bulunabilir, bu da aynı uyanıklık seviyesine ulaşmak için daha fazla miktarda kafein (kahve) içmeniz gerektiği anlamına gelir.
Araştırmalar, dengeli bir diyetle birlikte kahve içmenin kolonu uyarmaya ve bağırsak düzenliliğini artırmaya yardımcı olduğunu gösteriyor. Ancak karnınızda herhangi bir yiyecek olmadan kahveyi aç karnına içerseniz, bağırsaklarınız istemediğiniz kadar çok çalışabilir.
KAHVEYİ NE ZAMAN İÇMELİYİM?
Uzmanlar, kahvenizi veya çayınızı uyandıktan en az bir saat sonra tüketmenizi tavsiye ediyor. Sade kahve yerine yemek borunuza olan etkisini azaltmak için sütle içmeyi tercih edin.
Sabah uyandıktan hemen sonra kendinizi halsiz hissediyorsanız, bol bol uyuduğunuzdan emin olun. Susuzluk da bu duygudan sorumlu olabilir ve uyandıktan sonra su içmek daha enerjik hissetmeye yardımcı olabilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Normal doğumla doğan bebeklerde bazı rahatsızlıkların görülme ihtimali daha düşük
Fenomen Neşe Özkan’ın ölümü sonrası estetik uyarısı
EKMEK VE MAKARNA YİYEREK KİLO VERMEK MÜMKÜN! Tek yapmanız gereken yanında bunu da tüketmek... Diyetisyen önerdi
EV, ARABA, BACA, ŞİMŞEK... Çocuğunuzun çizdiği resimlere dikkat edin! Her simge bir duyguyu ifade ediyor
YAPMASI ZOR, LEZZETİ VE ŞİFASI BOL! Kilosu 100 TL! Grip ve soğuk algınlığına iyi geliyor, vücuttaki inflamasyonu azaltıyor!