hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    22 Aylık Bebek Gelişimi: 22 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı? Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    22 Aylık Bebek Gelişimi: 22 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı Beslenmesi Nasıl Olmalı
    expand

    Bebekler büyüme aşamalarında oldukça hızlı bir şekilde gelişirler. Bu açıdan bebeklerin zihinsel ve fiziksel gelişimleri de buna göre şekillenebilir. 22 Aylık olan bebekler ise bu dönemde giderek bireyselleşirler.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Etrafında olup bitenlere karşı tepkiler vermeye başlayan bebeklerin gelişimlerinde pek çok faktör etkili olur. Buna göre tehlikelere karşı en dikkat edilmesi gereken bu dönemde her şey dikkatli bir şekilde kontrol edilir. Meraklı ve hareketli olan bebekler ile iyi bir iletişim kurarak yapması ve yapmaması gerekenler anlatılır.

    22 Aylık Bebek Gelişimi

    Bebekler 22. aylarında oldukça hareketli bir yapıya sahip olurlar. Bu çağda bebeklerde tehlike bilinci gelişmemiştir. O nedenle bebekler bu süreçlerinde iyice gözlemlenmelilerdir. Özellikle ev genelinde önlemler alınmalı.

    Kapı kolları, yüksek bölümler ve sert köşeli sehpalar da ortadan kaldırılmalıdır. Kapıların üzerindeki kilitler de çıkarılmalıdır. Bebeklerin 22. aydan itibaren dişlerinin de çoğu çıkmıştır. Ayrıca bebeklerin bu dönemde dili de oldukça gelişmiştir. Bu dönemde çocuklar duydukları kelimeleri tekrar etmeye başlarlar.

    22 Aylık Bebek Kilosu Kaç Olmalı?

    Bebeklerin her dönemdeki gelişimleri dikkatli bir şekilde takip edilmelidir. Bunun yanı sıra Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen kriterlere göre 22 aylık olan bir kız bebeğin ortalama kilosunun 11,3 kg olması gerekmektedir. Aynı zamanda 22 aylık bir kız bebeğin boyu ise ortalama 85,5 cm olmalıdır.

    22 Aylık erkek bebeklerde ise ortalama kilo 12 kg olmalıdır. Erkek bebekler 22 aylık olduklarında boyları ise 86,9 olmalıdır. Bu ortalama boy ve kilo baz alınarak bebeklerin büyüme ve gelişim hızları da kontrol altında tutulabilir.

    Beslenmesi Nasıl Olmalı?

    22 Aydan itibaren bebeklerde beslenme alışkanlıkları da değişim gösterebilir. Bebekler bu zamanlarda oldukça hareketli olurlar. Bu nedenle yemek yeme alışkanlıkları da değişim gösterebilir. Bebekler bu çağlarda kendi kendilerine yemek yeme alışkanlığı kazanmalılar.

    Çocuklar bu dönemlerinde sabah, öğle ve akşam 3 ana öğün tüketmeliler. Bunun yanı sıra 3 ara öğünde de hafif besinler tüketilmelidir. Aynı zamanda bu süreçte bebeklere püre olarak besin verilmez. Dişleri çıkan 22 aylık bebekler besinleri çiğneyip yutma alışkanlığı da kazanabilirler. Bu süreçte bebekleri zorlamadan yemek yedirmek çok önemlidir.

    22 Aylık Bebeklerde Dil Gelişimi

    22 Aylık bebekler bu süreçte pek çok yeni kelime öğrenebilirler. Özellikle yeni duydukları her bir kelime de zihinlerinde yer edinecektir. Bebekler bu süreçte çevrelerinde duydukları her bir kelimeyi sık sık tekrar edebilirler. Hatta kimi zaman 22 aylık bebekler söylenmemesi gereken kelimeleri dahi öğrenebilirler. Bu yüzden anne ve babalar da dikkatli bir şekilde bebekleri ile iletişim kurabilir ve bu kelimeleri kullanmaması gerektiğini söyleyebilirler.

    22 Aylık Bebeğin Zihinsel Gelişimleri İle İlgili Detaylar

    2 Aylık bebekler bu süreçte basit ve büyük parçalı puzzleları yapmayı öğrenirler. Ayrıca kendilerine ait oyuncakları ile de oynayabilirler. Bu süreçte bebeklerin zihinlerini de geliştiren hafıza güçlendirici oyunlar oynanmalıdır. 22 Aylık bebeklerde birey olma bilinci de gelişmiştir. Kendi sevdikleri oyunlar, beğenileri, yapmak istediklerini de dile getirebilirler. Aynı zamanda bebeklerin kendilerine ait zevkleri ve beğenileri de oluşabilir.

    Anne ve babalar bu süreçte çocuklarını iyice izlemeliler Buna göre bebeklerin de istekleri onların yeteneklerini ortaya koyar. 22 Aylık bebeklerde oynadıkları oyuncaklar dahi oldukça önemlidir. Bebeklerin oynadıkları oyuncaklar onların fiziksel ve zihinsel gelişimlerini de olumlu yönde etkiler. Bunun yanı sıra 22 aylık bebeklerin bilgisayar, tablet ve ya televizyondan da uzak durmaları gerekir. Çünkü bu şekilde televizyonun karşısında uzun süre duran çocuklar duygu durum bozuklukları ve motor gelişimlerinde gerilik de yaşayabilirler.

    22 Aylık Bebeklerde Beslenme Alışkanlıkları

    22 Aylık bebeklerde beslenme alışkanlıklarına da çok dikkat etmek gerekir. Anne ve babalarda bu süreçte çocuklarına eğlenceli tabaklar hazırlayabilirler. Özellikle sebze ve meyve yemeyi sevdirmek adına eğlenceli tabaklar hazırlanabilir.

    Bazen birkaç farklı çeşitteki meyveler ile güzel yüzler ve eğlenceli hayvan figürleri oluşturulabilir. Bu şekilde 22 Aylık bebekler de daha rahat yemek yiyebilirler. Özellikle de kahvaltı öğünlerinde kabaklı ya da patatesli omletler hazırlanabilir. Bu omletlerin yanına da sebzeler konulur. Bu şekilde eğlenceli tabaklar oluşturulur. Bebeklerde günlük 1000 kalori alınmalıdır. Ayrıca bebekleri sıkmadan eğlenceli bir şekilde beslenme düzenleri oluşturulmalıdır.

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow