Evlilik ile İlgili Ayetler ve Mealleri... Kuran-I Kerim'de Evlilik Hakkındaki Tüm Ayetler...
Evlilik, bir kadın ile bir erkeğin hayatlarını birleştirmeleri demektir. Bir kadın ve bir erkek aynı ruha, aynı kalbe sahip olmak için evlenirler ve hayatlarını beraber geçirmeye karar verirler.
Evlilik ile İlgili Ayetler ve Mealleri...
Bakara 221. ayet: 'Müşrik kadınlar iman etmezlerse onlar ile evlenmeyin. Şunu bilin ki müşrik bir kadın hoşunuza gitse de mümin bir cariye ondan çok daha hayırlıdır. Müşrik erkekleri de iman etmezlerse mümin kadınlar ile evlenmeyin.
Yine de bilin ki müşrik bir erkek hoşunuza gitse de mümin köle ondan çok daha hayırlıdır. Çünkü müşrik olanlar insanı cehenneme çağırırlar. Allah (cc) ise keremi ve izni ile cennete ve bağış yoluna çağırır.'
Nisa 3. ayet: 'Yetim kızlar ile evlenip adaletli davranmamaktan korkarsanız o zaman onları değil de size helal olan kadınlardan birini, hatta bunlardan iki, üç ya da dördünü birden nikahlayabilirsiniz. Şayet bunların arasında adaleti sağlayamazsanız o zaman bir kadınla evlenin ya da sahip olduğunu cariyeler ile yetinin. Bu şekilde davranarak zulme ya da haksızlığa meyletmemiş olursunuz.'
Kuran-ı Kerim'de Evlilik Hakkındaki Tüm Ayetler…
'Ey iman edenler! Kadınları miras yolu ile zorla almak helal değildir. Onlar hayasızlık yapmadığı sürece kendilerine verdiğiniz şeylerin bir bölümünü geri almak için onları sıkıştırmayınız. Eşleriniz ile güzel ve hoş bir şekilde geçinin. Onlardan hoşlanmasanız da sabredin. Onlar hoşunuza gitmezse Allah (cc) onda sizin için hayırlar takdir etmiştir.' (Nisa suresi 19. ayet)
'Geçmişte olanlar bir tarafa, babalarınızın nikahladığı kadınlar ile evlenmeyin. Şüphesiz ki bu çirkin bir hayasızlıktır. Allah'ın (cc) gazabını celbeden bir günahtır ve iğrenç bir yoldur.' (Nisa suresi 22. ayet)
Evlilik Nedir?
Evlilik, bir kadın ile erkeğin karı - koca rollerini üstlenmesi ve yaşamlarını beraber geçirmek için bir kurum içinde çocuk dünyaya getirerek oluşturdukları ilişkidir. Evlilikteki amaç eşlerin kısıtlanması değil, aksine bir bütün oluşturulmasıdır. Evlilikte iki taraf birbirini tamamlar ve iki kalp, iki vücut, iki ruh birleşir. Erkek, düzenli bir hayata, bakım ihtiyacına ve sıcak bir yuva ihtiyacına sahiptir. Kadın ise kendini güvende hissetmek ister, korunma ihtiyacı hisseder ve bu nedenle evlenmek ister.
İslam Dininde Evlilik Ne Demek?
İslam dinine göre evlenmek isteyen kişilerin ehliyet sahibi olmaları gerekir. Evliliğin geçerli olarak sayılması için evlenecek kişiler arasında evlenme engelinin olmaması önemlidir. Kişilerin kendi alt ya da üst soyları ile evlenmeleri de mümkün olmaz. Ayrıca kan kısımları ve süt hısımlarıyla da evlilik yasaklanmıştır. İslam dininde evlilik kutsal bir müessesedir ve tarafların kendi kararları ile meydana gelmelidir. Evlilik herhangi bir zorunluluk ya da zorlama ile olmamalıdır.
Kaynak: Makalenet