hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Buz Devrindeki Karakterler: Sid Hangi Hayvanı Temsil Ediyor?

    Buz Devrindeki Karakterler: Sid Hangi Hayvanı Temsil Ediyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Manny, Diego ve Sid, 2002'de yayınlanan ilk Buz Devri çizgi filminden beri bizi eğlendiriyor. Peki, neredeyse tamamı tükenmiş bu hayvanlar hakkında gerçekten ne biliyoruz? Opossumlar, tembel hayvanlar ve gelincikler bugün hala var ama mamutlar, megalonlar, kılıç dişli kaplanlar ve kılıç dişli sincaplar yok.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Buz Devrindeki Karakterler 

     Buz devri olay örgüsünün bir başka ikonik karakteri, beceriksiz ve konuşkan, ancak iyi kalpli ve fedakar bir Megalonyx olan Sid takma adıyla bilinen Sidney'dir. Megalonix, Kuzey Amerika'da Geç Miyosen ile Geç Pleistosen arasında yaşayan bir yer tembel hayvan türüdür.

     Bu devasa tembel hayvanların belirli bir özelliği, karasal alışkanlıkları olmasına rağmen yiyecek aramak için ağaçlara tutunmak için kullanmak zorunda oldukları büyük ve güçlü pençeleriydi.

     Sid, hikayede kalbimizi çalan tembel hayvan olsa da, uzun metrajlı filmde görünen tek kişi o değil, Sid'in ortağı olan güzel ve çekici Brooke'tandır. Günümüzde, boyut olarak çok daha küçük olan çeşitli tembel hayvan türleri vardır, en bilineni sıradan tembel hayvandır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Sid Hangi Hayvanı Temsil Ediyor?

     Sid the Sloth ilk olarak 2002 yılında Blue Sky Studios tarafından üretilen animasyonlu çocuk filmi Ice Age'de rol aldı. Manny adlı yünlü bir mamut ve kılıç dişli bir kaplan Diego ile birlikte üç ana karakterden biridir. Buzul Çağı'nın ortasında, üç hayvan, bir insan yavrusunu ayrıldığı ailesine geri götürmek için bir yolculuğa çıkar.

     Buz Devri serisi artık beş film içeriyor, en sonuncusu 2016'da vizyona giren Buz Devri: Çarpışma Rotası. Çeşitli kısa animasyonlar ve televizyon programlarında da uyumsuz tarih öncesi üçlü yer aldı. Onlarda Sid, Manny ve Diego, eşler bularak, diğer hayvanlardan ve dinozorlardan kaçarak ve Dünya'yı dolaşarak maceralarına devam ediyor.

     Buz Devri Sid Karakteri Özellikleri Nelerdir?

     Sid the Sloth, modern üç parmaklı tembel hayvanlara ve soyu tükenmiş yer tembellerine dayanmaktadır. Kökenleri, Buz Devri'nin başlangıcından önce yalnız bir yaşama yol açan ailesinin geri kalanı tarafından terk edilmesini içeriyor. O, peltek konuşan, genellikle aptal ve esprili bir şekilde kendini inciten bir komedi karakteridir. Bununla birlikte, aynı zamanda şefkatli ve sadıktır, bu da onu hayvan arkadaşlarına sevdirir.

     Buz Devri filmleri boyunca Sid, çeşitli türlerden genç yaratıklara bakarak ebeveyn davranışı sergiler. Sonunda dişi bir tembel hayvan olan Brooke ile çiftleşir. Sid the Sloth ayrıca, genellikle tuhaf yüz ifadelerinden birini içeren veya bir tepki görüntüsü olarak Sid'in bir görüntüsünü kullanan bir meme haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Onun çizgisi tam olarak beni hiç kimse sevmiyor mu? ya da tembel Sid'i kimse umursamıyor mu şeklinde parodisi yapılır. Aptal tavırları, karakteristik peltekliği ve beceriksizliği ve ayırt edici tasarımı; uzun, ince bir boyun ve tıknaz vücudun üzerinde çıkıntılı gözleri olan geniş bir kafa genellikle onun en ayırt edici görüntüsüdür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow