hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Yeni Land Cruiser Prado satışa çıkıyor

    Yeni Land Cruiser Prado satışa çıkıyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Toyota, 70 yılı aşkın tarihiyle otomotiv dünyasının en ikonik modellerinden biri olan Land Cruiser modelinin yeni neslini Türkiye’de satışa sundu. Prado, Türkiye’de lansmana özel 9.750.000 TL tavsiye edilen liste fiyatıyla satışa sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Modelin dünya çapında üne sahip efsanevi DNA’sını yenilikçi teknolojilerle birleştiren yeni nesil Land Cruiser Prado, etkileyici ikonik tasarımı, zengin standart donanımları, üstün arazi kabiliyeti, premium kabini, 7 koltuklu konfigürasyonu ve üstün güvenlik özellikleriyle kusursuz bir araç olarak öne çıkıyor.Yeni nesil Land Cruiser Prado’nun Türkiye’de satışa sunulmasının ardından değerlendirmeler yapan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş. CEO’su Ali Haydar Bozkurt, “Land Cruiser Prado, Toyota’nın tüm dünya tarafından kabul edilen sağlamlık ve güvenilirlik mirasının temellerini oluşturan modellerden biri. Land Cruiser Prado günümüzde sadece Toyota adına değil tüm otomotiv dünyası adına farklı bir noktada yer alıyor. Land Cruiser özel fanları olan, kendi kulüpleri olan bir model.

    Yeni Land Cruiser Prado satışa çıkıyor

    Müşterilerimiz tarafından uzun zamandır yeni nesli bekleniyordu ve araç tanıtılmasından bu yana büyük ilgi uyandırdı. Toyota’nın imaj modeli olmasının arkasında çok önemli geçmişi, gelişmiş teknolojileri, üstün arazi kabiliyeti ve zamansız tasarımı gibi birçok unsuru barındırıyor. Otomobil kullanmanın özgürleştirici ve keyif verici hissini net bir şekilde hatırlatan bir modelden söz ediyoruz. Her yerde olduğu gibi Türkiye’de de sunduğumuz her nesliyle beğeni toplamış ve özel bir hayran kitlesi oluşturmuş bir model haline geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    Uzun zamandır büyük heyecanla beklenen yeni nesil Land Cruiser Prado tahmin ettiğimiz gibi müşterilerimizden yoğun talep aldı. Bu modelin satışa sunulmasıyla bu ilginin daha da artacağını tahmin ediyoruz. Segmentinde dengeleri değiştirecek bu modelden ön sipariş döneminde gelen yüksek taleple ilk etapta yıl sonuna kadar en az 200 adet araçla bu ilgiyi karşılamaya çalışacağız. Önümüzdeki yıl ise bu yüksek talebe paralel olarak Yeni Land Cruiser Prado modelinde hedefimiz 1000 ve üzeri adetlere gitmek olacak.” diye konuştu.

    “Eksiksiz bir SUV ürün gamı”

    Yeni Land Cruiser Prado’nun segmentine güçlü bir giriş yapması ile Toyota SUV yelpazesinde artan çeşitliliğin altını çizen Bozkurt, “Dünya ile paralel olarak SUV trendi ülkemizde de giderek artıyor. Toyota olarak biz de müşterilerimizin beklentilerine yanıt verecek geniş bir SUV ürün çeşitliliğine sahibiz. B segmentinden Yaris Cross Hybrid ile başlayan ürün gamımız, C-SUV modellerimiz Toyota C-HR Hybrid ve Corolla Cross Hybrid ile devam ediyor. D-SUV segmentinde ise RAV4 Hybrid’i sunarken şimdi de tamamen yeni nesil ile amiral gemisi SUV’umuz Land Cruiser Prado’yu Türkiye yollarına çıkarıyoruz. Bu yılın ilk 9 ayında binek araç ürün gamımızda SUV satış oranımızın payı yüzde 46 oldu, önümüzdeki yıl ise güçlenen SUV ürün gamımızla bu oranı daha da arttırmayı hedefliyoruz. SUV’ların yükseldiği bir pazarda, Toyota olarak biz de bu trendi karşılayan modeller sunuyoruz. Böylece Toyota markası olarak ana modellerimizden biri olan Corolla’nın yanı sıra eksiksiz SUV ürün yelpazemiz ve daha da genişleyecek Toyota Professional hafif ticari araçlarımızla geniş bir müşteri portföyüne hitap ediyoruz” diye konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    7 kişi kapasiteli en üst donanım seviyesi


    Toyota, yeni Land Cruiser Prado modelini Türkiye’de en üst donanım seviyesiyle ve 7 koltuklu konfigürasyonla satışa sundu. Yeni nesil Land Cruiser Prado büyüyen boyutlarıyla tüm koltuklarında daha fazla konfor sunarken, premium ve gelişmiş donanımları kullanıcılarıyla buluşturuyor. Yeni Land Cruiser Prado’nun dış donanımda 20 inç Alüminyum Alaşımlı Jantlar, Sensörlü ve Elektrikli Bagaj Kapısı, Akıllı Giriş Sistemi, Premium LED Ön Farlar/Far Yıkama Sistemi ve Elektrikli Açılabilir Panoramik Cam Tavan gibi özellikler yer alıyor.Land Cruiser Prado’nun 12.3" Multimedya Ekranı, 14 Hoparlörlü JBL Premium Ses Sistemi, Ön Cama Yansıtmalı Dijital Gösterge Ekranı, Dijital Kameralı İç Dikiz Aynası, Kablosuz Şarj Ünitesi, Sesli Komut Sistemi, Isıtmalı ve Soğutmalı Ön ve Arka Koltukları, Hafızalı ve Elektrikli Sürücü Koltuğu, Isıtmalı Deri Direksiyon, Ambiyans Aydınlatma, Çift Bölgeli Otomatik Klima ve Arka Otomatik Klima özellikleri kullanıcı konforunu ve deneyimini farklı bir boyuta taşıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow