Trafik sorununun çözümü eğitimde
OPET'in desteğiyle yaklaşık 4 yıldır sürdürülen, bugüne kadar 3 milyona yakın çocuk ve gence ulaşılan "Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında 4’üncü kez “Yol Kullanıcıları Eğitici Eğitimi” gerçekleştiriliyor.
25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında Antalya Sentido Zeynep Golf Resort’ta Türkiye’nin dört bir yanından 300 trafik polisi daha Trafik Dedektifleri’ni yetiştirmek üzere eğitim alacak ve proje eğitmeni olacak. Böylelikle Trafik Dedektifleri Projesi eğitimcilerinin sayısı Türkiye çapında 600’e yükselmiş olacak.
OPET ve Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı ile birlikte düzenlenen “Trafik Dedektifleri Projesi Yol kullanıcıları Eğitici Eğitimi”nde Türkiye’nin farklı illerinden proje eğiticisi adayı 300 trafik polisi bir araya geldi. 25 Nisan - 4 Mayıs tarihleri arasında Antalya Sentido Zeynep Golf Resort’ta 5’er günlük 2 grup halinde gerçekleşecek eğitici eğitimlerinin sonunda sertifika alacak polis memurları, görev yaptıkları illerin okullarında Trafik Dedektifleri eğitimi vermeye başlayacak. Böylece proje eğitimcilerin toplam sayısı 600’e ulaşacak.
Gruplar halinde teorik ve interaktif olarak alanında uzman eğitmenler tarafından 8 ayrı sınıfta verilecek eğitimlerde Deneyimsel Öğrenme Döngüsü, Çocuk ve Yetişkin Eğitim Prensipleri, Çocuk ve Yetişkin İletişim Becerileri ve Empati, Gelişim – Öğrenme, Çocuk ve Yetişkin Eğitimi Benzerlik ve Farklılıkları, Ders Planı Hazırlama, Canlandırma ve Gösterim Metoduyla Ders İşleme konuları üzerinde durulacak.
Yol kullanıcıları Eğitici Eğitimi açılış toplantısında konuşan OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk, “Trafik Dedektifleri Projesi’ni yaklaşık 4 yıldır şevkle sürdürüyoruz. Paydaşlarımızla birlikte sürdürdüğümüz projemiz, eğitici polis memurlarımızın özverili çalışmalarıyla da hedefini çoktan aştı. Türkiye’nin en önemli sorunları arasında yer alan trafik kazalarını önlemek ve daha bilinçli nesiller yetiştirmek amacıyla çıktığımız bu yolda bugüne kadar 3-17 yaş arasında, 3 milyona yakın çocuk ve gence trafik eğitimi vererek Trafik Dedektifi kimlik kartı dağıttık. Trafik Dedektifleri Projesi’nin devreye alındığı 2013-2015 arası istatistikleri ölümlü kazalarda çocuk ölüm oranının yüzde 3.7 azaldığını gösteriyor. Gelecekte daha az kazanın yaşandığı, daha çağdaş bir ülkede yaşayabilmek için bu sosyal sorumluluk çalışmamızı sürdüreceğiz. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Daire Başkanlığı’na, değerli polis teşkilatımıza teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Sağ ve sağlıklı kalabilmek için lütfen “Yaşam Kemeri”nizi takın!
OPET Yönetim Kurulu Kurucu Üyesi Nurten Öztürk konuşmasına şöyle devam etti: “Trafik Dedektifleri Projesi’nin alt açılımı olan “Yaşam Kemeri Projesi” ile istasyonlarımıza gelen tüm sürücü ve yolculara emniyet kemerinin önemini hatırlatıyoruz. Olası bir kaza anında emniyet kemerinin araçtaki insanları yaşama ve sevdiklerine bağladığı gerçeği unutulmuş durumda. Bu nedenle OPET olarak, duymaya alışık olunan ama toplumca duyarsızlaşılan bir kavram olan emniyet kemerine artık “Yaşam Kemeri” diyoruz. Yolları keyifli ve güvenli yolculuklara çevirmeyi amaçlayarak bu projeyle çocuklar ve gençler kadar yetişkinleri de bilinçlendirmeyi hedefliyoruz. OPET istasyonlarına gelen her müşterinin, 'Lütfen yaşam kemerinizi takınız' sözleriyle uyarılması ve bu söylemin tüm Türkiye’yi kapsayacak bir harekete dönüştürülerek, bugün yüzde 47 olan kemer kullanma oranının bir yıl içinde yüzde 70’lere çıkarılmasını hedefleniyoruz.”
TRAFİK DEDEKTİFLERİ PROJESİ HAKKINDA
Trafik Dedektifleri Projesi ile geleceğin duyarlı sürücü adayları yetiştiriliyor…
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Polis Eşleri Kaynaşma Yardımlaşma Derneği (PEKAY) ve OPET ortaklığında yürütülen ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ geleceğin sürücü adaylarını, trafik kurallarını tam anlamıyla bilen ve bu konuda sorumluluk alan bireylere dönüştürmeyi hedefliyor. 3-17 yaş arasındaki çocuk ve gençler ile dolaylı olarak ailelerine trafik bilinci aşılamayı hedefleyen projede eğitimlere katılan çocuk ve gençlere ‘Trafik Dedektifi’ unvanı verilerek trafik konusunda bilinçli bir davranış modeli geliştirmeleri bekleniyor. Eğitimler; trafik işaret ve levhaları, emniyet kemeri ve çocuk koruma sistemleri, yaya geçidi, üst ve alt geçit kullanımı, güvenli bisiklet kullanımı, yaya güvenliği, görünürlük, araçta güvenli yolculuk, karşıdan karşıya geçme ve güvenli oyun alanları başlıkları altında düzenleniyor. ‘Trafik Dedektifleri Projesi’ ile trafik kuralları konusunda farkındalık yaratarak mevcut algının değiştirilmesi, böylelikle Türkiye’nin gelecekte trafiği güvenli, ulaşımı konforlu bir ülkeye dönüşmesi amaçlanıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk'ın Tesla'sından flaş Cybertruck kararı! Binlerce araç geri çağırılacak
Dacia ikaz lambaları ve anlamları (Dacia araçlarda uyarı ışıkları ve gösterge ışıkları)
Yeniden değerleme uygulandı: İşte 2025 yılında ödenecek olan MTV tutarları! EN SON HABERLER...
Dünya otomotiv devinden kullanıcılara büyük şok! 114 bin araç geri çağırılacak
OTOMOBİL FİYATLARI KASIM 2024| Markalar kasım ayında sıfır araç kampanyalarını güncelledi! İşte güncel 2024 Kasım otomobil fiyatları ve kampanyaları...