hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SWM Motor Türkiye'de  üretim için başvuru yaptı

    SWM Motor Türkiyede  üretim için başvuru yaptı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Çinli markalar, AB ve Türkiye pazarlarına giriş yaparken üretimlerinin yerelleştirilmesine odaklanmaya başladı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çin'in önde gelen otomotiv üreticilerinden Shineray Group bünyesinde faaliyet gösteren ve Türkiye'de ATMO Group tarafından temsil edilen SWM Motor da imalat için harekete geçti.  Markaya Türkiye’de ilginin yoğun olduğunu ifade eden ATMO Group CEO’su Anton Chernov, “ATMO Group olarak Türkiye'de yatırım yapmaya ve daha fazla proje geliştirmeye ilgi duyuyoruz.

    Türkiye'deki çalışan sayımız geçen yıla göre iki katına çıktı, gelirimiz her yıl artıyor ve gelişim için uzun vadeli bir planımız var. Şu anda yıllık 50.000'den fazla araç üretim kapasitesine sahip bir üretim tesisi üzerinde çalışıyoruz. Üretim tesisi, Türkiye pazarının ihtiyaçlarını karşılamalı ve aynı zamanda Balkan ülkeleri ve AB bölgesindeki diğer pazarlara da ihracata odaklanacak.

    Türkiye’de üretim için aylar öncesinden T.C. Sanayi Bakanlığı ile görüşmelere başladık. Ayrıca T.C. Ticaret Bakanlığı ve T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi ile görüşmelerimiz devam ediyor. Yeni projelerimiz için güçlü yerel ortaklarla aktif olarak iletişim halindeyiz. Ancak, yatırım projesi hakkındaki nihai karar, devletten sağlanan destek tedbirlerine bağlı olacaktır” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow