hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Off-Road SUV JAECOO 7 1.9 milyon TL'den yollara çıktı

    Off-Road SUV JAECOO 7 1.9 milyon TLden yollara çıktı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Çin'li  JAECOO 7 4x2 ve 4x4 seçenekleriyle Türkiye pazarında satışa sunuldu

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    JAECOO, küresel pazardaki ilk modeli JAECOO 7’yi Avrupa’da İngiltere, İspanya, İtalya, Polonya ve Rusya’nın ardından Türkiye’de de satışa sundu JAECOO 7, 1 milyon 920 bin TL’den başlayan fiyatlarla Türkiye’de yollara çıkmaya başladı.1.6 litrelik turbo beslemeli benzinli motoru ve 7 ileri çift kavramalı DCT şanzıman kombinasyonuyla satışa sunulan JAECOO 7’de, Revive ve Evolve isimli iki farklı donanım seviyesi sunuluyor.

    Türk kullanıcılara devrim niteliğinde bir off-road deneyimi yaşatmayı vadeden yeni araç, zorlu arazi şartlarına uygun SUV’ların sofistike formlu yeni neslini temsil ediyor.  2024 yılında ilk etapta 17 ilde 22 ayrı noktada satış ve satış sonrası hizmeti verecek yetkili satıcı ile hizmete başlayan JAECOO Türkiye, eylül ayı itibarıyla showroom sayısını 30’un üzerine çıkartmayı hedefliyor

    Yeni nesil off-road SUV!

    Yılın ilk yarısında marka lansmanıyla Türkiye pazarına giriş yapan JAECOO’nun yeni nesil ilk SUV’u olan JAECOO 7 modelleri, Çin’in Dalian kentinden denize açılarak temmuz ayının ikinci yarısında Türkiye limanına ulaşmıştı. Bu sevkiyat, aynı zamanda JAECOO markasının Avrupa pazarına yönelik en yüksek adetli sevkiyatı olma özelliğine sahip. Türk kullanıcılara devrim niteliğinde bir off-road deneyimi yaşatmayı vadeden yeni araç, zorlu arazi şartlarına uygun SUV’ların sofistike formlu yeni neslini temsil ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Önden çekişli versiyonu da bulunan yeni araç, zengin güvenlik ve konfor donanımlarıyla dikkat çekiyor. Yeni nesil off-road SUV’ların öncüsü olarak tanımlanan JAECOO 7, markanın Ar-Ge ve üretim becerilerini ve özellikle arazideki teknik gücünü tam olarak gözler önüne seriyor.

    Performans ve verimlilik bir arada

    Türkiye’de Revive donanımlı 4x2 ve Evolve donanımlı 4x4 olmak üzere iki farklı çekiş ve donanım seçeneği ile satışa sunulan JAECOO 7 modelinde 1598 cc’lik 4 silindirli, turbo beslemeli, direkt benzin enjeksiyonlu motor kullanılıyor. 1.6 TGDI motor, 7 ileri çift kavramalı otomatik DCT şanzımanla kombine ediliyor.

    Her iki versiyonda da 235/50 R19 ölçülerinde lastiklerle yollara çıkan JAECOO 7’nin her iki donanımdaki versiyonda da ön frenler hava soğutmalı disk ve arka frenlerde de disk kullanılarak güvenli ve mutlak yavaşlama sağlanıyor. JAECOO 7’de yer alan önde McPherson, arkada da çok noktadan bağlantılı bağımsız süspansiyon sayesinde konfor ve dinamizm bir arada sürüş keyfine odaklanılmasını sağlıyor.

    Yakıt tüketiminde verimlilikleriyle dikkat çeken JAECOO 7’nin 4x2 versiyonunda 3 farklı, 4x4 versiyonunda ise tüm zeminlerde akıllı sürüşe olanak tanıyan 7 farklı sürüş modu bulunuyor. Önden çekişli JAECOO 7, 0-100 km/s hızlanmasını 10,8 saniyede tamamlarken, 4x4 versiyonda bu süre 12 saniyede tamamlanıyor. Bununla birlikte her iki versiyonda da 180 km/s maksimum hıza çıkabiliyor. 4500 mm uzunluğunda, 1865 mm genişliğinde ve 1680 mm yüksekliğindeki JAECOO 7’nin aks mesafesi 2672 mm. 1599 kg (4x4 versiyonda 1724 kg) boş ağırlığındaki JAECOO 7’nin bagaj hacmi 424 litre.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow