hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İspanyol kiralamacıyı satın aldı

    İspanyol kiralamacıyı satın aldı
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Avrupa’da düşük maliyetli araç kiralama sektörünün liderleri arasında yeralan Goldcar’ın Türkiye’deki şirketini FDN Grubu satın aldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow


    FDN Grubu, Goldcar İspanya'nın Türkiye’de bulunan şirketini 250 milyon TL karşılığında satın aldı.

    Şirketlerin faaliyet gösterdiği piyasa koşullarının hızla değiştiği bir konjonktürde mevcut satın almanın dikkate değer bir adım olduğunu vurgulayan sektör yetkililerinden Fırat Fidan,‘’Günlük kiralama sektöründeki pazar payımızı artırmak ve Türkiye distribütörlüğünü yürüteceğimiz Goldcar’ı istikrarlı bir şekilde büyütmek hedefiyle gerçekleştirdiğimiz bu satın alma sonrasında; şu an 6 noktada yer alan Goldcar Türkiye hizmet noktalarını önümüzdeki üç yıl içerisinde 45 noktaya çıkartmayı hedefliyoruz. ‘’ dedi.

    Fidan, ‘’ Grup olarak 2022 yılında 3.5 milyar TL’lik bir ciro elde ettik. 2023 yılında ise yeni araç alımlarıyla filolarımızı yüzde 40 oranında genişleterek 1.3 milyar TL’lik yatırım yapmayı planlıyoruz. Gelecek hedeflerimize yürürken yeni başarı hikayelerimizi büyüyen ailemizle birlikte karşılamak ise en büyük arzumuz’’dedi. 100 bin araçlık filosuyla İspanya, İtalya, Portekiz başta olmak üzere 140 ülkede operasyonu olan Goldcar, mart 2017’de Türkiye'de de faaliyete geçmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow