En küçük itfaiye aracı Midilli
İzmir Torbalı’da 150 bin metrekarelik üretim tesisinde tamamen yerli mühendislerin geliştirdiği teknolojiler ile imalat yapan Volkan İtfaiye, dünyanın en küçük itfaiye araçlarından birini Türkiye’de üretiyor. “Midilli” adı verilen bu yeni nesil dar alan itfaiye aracı Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa’nın katıldığı bir etkinlikle itfaiyecilere tanıtıldı.
Volkan İtfaiye tarafından şehirleşmenin ve araç sayısındaki artışın getirdiği sıkıntılar göz önünde bulundurularak Türkiye’nin ilk “İtfaiye Aracı Ar-Ge Merkezi”nde geliştirilen “Midilli” Antalya’da görücüye çıktı. Yeni nesil dar alan tipi itfaiye aracı olarak tasarlanan Midilli’nin tanıtım toplantısına ve araç test sürüşüne Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Ahmet Kısa’nın yanı sıra başkanlığa bağlı şube birimlerinin yöneticileri ve itfaiyeciler katıldı.
Küçük itfaiye aracı “Midilli”nin tanıtım toplantısında konuşan Volkan İtfaiye Genel Müdürü Yaşar Tecim yangın ve kurtarma vakalarına ilk erişim sürelerinin önemine dikkat çekti. Tecim, “Son yıllarda ülkemizde şehirleşme ve artan taşıt trafiği ile itfaiye birimlerimizin dar alanlardaki yangın ve kurtarma vakalarında mevcut araçlar ile zorlandığını gördük, duyduk, basından izledik. Mevcut araçlarımız müdahale için donanımlı, ancak dar alanlarda yeterince kıvrak ve seri değildi. Kıvrak ve seri olan daha küçük pick-up araçlar ise yeterince donanımlı değildi. İtfaiyecilerimizden aldığımız görüşler ile 43 yıllık sektörel tecrübemizi bir araya getirerek Ar-Ge Merkezi’mizde Midilli’yi geliştirdik” dedi.
Midilli için hafif kamyon pazarında sağladığı yüksek verim ile bir adım öne çıkan Mitsubishi Fuso Canter 6S15 tercih edildi. Genişliği 1,7 metre, uzunluğu ise 4,8 metre olan Midilli’nin 1.500 litre su kapasitesi ve 50 litrelik köpük tankı bulunuyor. Yangın ve kurtarma için gerekli aksesuarlar ile donatılan Midilli’nin, ilk müdahalede kolaylık sağlaması açısından 200 metre mesafeden çalışan uzaktan kumandalı V-CAFS ve pompa kontrolünü bulunuyor. Bu sistem sayesinde itfaiyecilerin pompayı uzaktan çalıştırması, pompa basıncını kontrol edebilmesi ve köpük sistemini açıp kapatabilmesi mümkün olacak. Midilli’nin personel oturma kapasitesi ise 1+2 olarak belirlendi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kış Geldi, Araba Hırsızlığı Arttı: Araç Sahipleri İçin Kritik Uyarılar!
Otomotiv Sektöründe Rekor Satışlar ve Düşen Kârlar
Trafik Sigortasında Yeni Dönem Başladı: Araç Alım Satımında 6 Aralık İtibarıyla Değişen Uygulamalar
İkinci el araç almak isteyenler dikkat! Yeni dönem başladı
Son Dakika! ÖTV'siz Engelli Araç Alımlarında Yeni Düzenleme: 2025'te Yürürlüğe Girecek Değişiklikler