Conti sürüşte “devrim” yaratacak
Continental, Ar-Ge’ye yaptığı 3 milyar euroluk yatırımın ürünlerini ortaya çıkarıyor. Daha hafif ve entegre elektrikli sürüş teknolojileri sunan firma yeni otonom sürüş sistemleri de de imal edecek.
Teknoloji firması Continental 2019 Eylülde Almanya’da yapılacak Frankfurt Otomobil Fuarı(IAA) öncesinde“Mobilite Hayatın Ritmidir” sloganıyla sergileyeceği yeni teknolojilerini tanıttı, Continental Başkanı Dr. Elmar Degenhart Hannover’deki tanıtımda “Akıllı bağlantı ve konfor sayesinde sıfır kaza, sıfır emisyon ve sıfır stres sağlanacak. Öncü teknolojilerimiz buna yardımcı oluyor. Teknoloji bizim güçlü yönümüz” diye konuştu. . 2050’de araçlarda sadece elektrik ve yakıt hücre teknolojisinin kullanacağını öngören Dr. Degenhart dizel teknolojili motor satışlarının Avrupa’da yüzde 20 gerilediğini, bu oranın bir süre daha devam edeceğini söyledi.
3 Milyar euroluk yatırım
Şirket, sadece geçtiğimiz yıl içinde yeni nesil mobilite konusunda Ar-Ge çalışmalarına 3 milyar eurodan fazla yatırım yaptı. Bu tutarın önemli bir kısmı, yeni araç içi fonksiyonlara dönük teknolojiler için kullanılacak. Dr.Degenhart şu açıklamalarda bulundu:
“Ar-Ge’ye yaptığımız yatırımlarla, başlangıcından bu yana otomotiv endüstrisinin en büyük devrimine şekil veriyoruz. Örneğin yeni modülde elektrikli motor, şanzıman, güç elektronikleri ve motor kontrolü yer alıyor. Entegrasyon sayesinde, birçok kablonun ve fişin kullanılmasına gerek kalmıyor. Böylece tam entegre sürüş, elektrikli araçların ağırlığını yaklaşık 20 kg azaltıyor.”
Otonom sürüş ön planda
Conti radar sistemlerinin kullanıldığı EZ10 kodlu otonom servis aracı, özel olarak sürücüsüz araçlar için geliştirilen ve üretime hazır olan ilk araç oldu. Her birinin menzili yaklaşık 200 metre olan toplam yedi radar sensörü, aracın çevresini sürekli olarak izliyor. Araç, şehirlerde, havalimanlarında yolcuları sürücüsüz istediği yere götürebiliyor.Continental’in araştırmalarının diğer bir sonucu da sezgisel tasarlanmış işletim sistemleri. Sesle etkinleşen akıllı dijital yol asistanı ve üç boyutlu ekranların yardımıyla sürücü ve araç arasında gerçekleşen basit iletişim yeni pratik çözümler ortaya koyacak.
Ayarlanabilir lastik ve camlar
Continental’in önemli bir çalışması da lastik basınçları. Gelecekte araç hareket halindeyken lastik basıncının ayarlanmasını sağlayacak çözümler üzerinde çalışma sürüyor. Lastik basıncının artırılması, yuvarlanma direncini azaltarak örneğin uzun menzilli yolculuklarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Özellikle 7/24 hizmet veren veya otonom çalışan taksi veya minibüs gibi araçlar için bu sistem “otonom lastik bakımı” sağlayacak. Continental, “Akıllı Cam Kontrol çözümünü” de geliştirmiş.
Yeni teknoloji sayesinde panoramik açılır cam tavanlar, etkin şekilde kumanda edilerek otomatik karartılabiliyor. Ön camın bölümleri güneş alçaldığında hafif renklenebiliyor. Sistem, cama entegre edilmiş özel filmler kullanıyor ve elektrik kontrol sinyallerini kullanarak yarı saydamlık derecelerini de değiştirebiliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Otomotiv devine büyük şok! 4 yıl sonra bir ilk...
SON DAKİKA! Alman devi 3 fabrikasını kapatıyor: Volkswagen'de neler oluyor? | En Son Haberler
Dacia ikaz lambaları ve anlamları (Dacia araçlarda uyarı ışıkları ve gösterge ışıkları)
KIŞ LASTİĞİ NE ZAMAN TAKILIR 2024? Kış lastiği takmama cezası ne kadar, kaç TL?
Elektrikli mi, Hibrit mi, Benzinli mi, Dizel mi? Hangi Araba Tercih Edilmeli? Avantajları Nelerdir?