hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Aston Martin'den James Bond ortaklığı için yeni model

    Aston Martinden James Bond ortaklığı için yeni model
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Aston Martin DB12 Goldfinger Edition, iki dünya çapında tanınan İngiliz markası olan James Bond ve Aston Martin’in 60 yıllık ortaklığını kutluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aston Martin’in Bond filmlerindeki ilk görünümü, Goldfinger’daki ikonik DB5 ile gerçekleşti ve bu, özel tasarım özelliklerinin ilham kaynağı oldu.· 4.0 litre V8 İkiz Turbo motor, 680PS/800Nm’lik etkileyici sınıf lideri güç çıktısı sunuyor.· Aston Martin DB12 Goldfinger Edition, yalnızca 60 adetle sınırlı bir üretimle sunulmakta. Aston Martin ve James Bond film serisi arasındaki 60 yıllık iş birliğini kutlamak amacıyla ultra-lüks markanın özel kişiselleştirme hizmeti Q by Aston Martin tarafından tasarlanan DB12 Goldfinger Edition’ı sunuyor.

    Sinemanın tarihindeki en dikkat çekici ortaklıklardan biri, 1964 yılında Goldfinger filminin çıkışıyla başladı; bu filmde Aston Martin DB5, perdenin arkasına geçti. DB5, dünya çapında en tanınmış otomobillerden biri haline geldi ve markanın seçkin ‘DB’ soyluluğundaki önemli bir adım oldu. Şimdi, bu soyluluğun en son evrimi, 007 dokunuşunu alıyor. Bu tarihi dönüm noktasını kutlamak için, dünya genelinde yalnızca 60 adet DB12 Goldfinger Edition üretilecektir; bu model, Aston Martin’in 111 yıllık tarihi boyunca süregelen bu ilişkiye bir saygı duruşu niteliğinde.

    DB12 Goldfinger Edition

    Goldfinger filminde yer alan DB5, Bond’un düşmanlarından kaçış için gerekli tüm gadget’larla donatılmıştı. Ancak DB12 Goldfinger Edition, daha lüks bir James Bond sürüş deneyimi sunmaya odaklanarak, Goldfinger filminden ince dokunuşlar içeriyor. DB5’in Goldfinger’daki ikonik Silver Birch renk tonunda sunulan DB12 Goldfinger Edition, dikkat çekici bir ilk izlenim yaratıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Çarpıcı 21 inç çok kollu jantlar, özel bir gümüş rengi ve elmas kaplama ile tamamlanmış; siyah fren kaliperleri, özel altın yan hava girişleri ve siyah emaye ile süslenmiş benzersiz bir Aston Martin logosu ile birleşiyor.

    Parlak krom ‘Q’ kanat amblemi, bu DB12’nin gerçekten özel detaylar aldığını vurguluyor. Bu özel edisyonda, deri Sports Plus koltuklar, klasik DB5 şeritli tarzında ve karmaşık Prince of Wales desenli deliklerle süslenmiş; bu detay, klasik bir James Bond takım elbisesine bir selam niteliği taşıyor.

    Desen, kapı panelleri ve tavanda da yer alırken, benzersiz bir basamak plakasına da işlenmiş. Parlak bir sill plakası, Goldfinger’ın 60. yıl dönümü logosunu taşıyor.

    Aston Martinden James Bond ortaklığı için yeni model

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow