hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    74 Plaka Neresi? 74 Hangi Şehrin Plakası? 74 Hangi İlin Plaka Kodu?

    74 Plaka Neresi 74 Hangi Şehrin Plakası 74 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Ülkemizde plakalar alfabetik sıraya göre verilmiştir. Özellikle ilk olarak plakalar Fransa'da 1893 yılında kullanılmaya başlanmıştır. Bir nevi araçların kimliği olarak da kabul edilmekteydi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    74 Plaka Neresi?

    İki sayıdan oluşan plakalar sıklıkla kullanılmaktadır. Plakalar sadece trafikte değil, posta kodlarının da ilk iki hanesi aynıdır. Bu ciddi bir kolaylık sağlıyor. Bu yüzden herkes farklı illerin plakalarını merak eder. Öğrenmek istenilen bir plaka kodu da 74 numaradır. 74 numara Bartın iline ait olan bir koddur. 

    74 Hangi Şehrin Plakası?

    74 plaka kodu olan Bartın ilidir. Bartın iline bağlı olan 55 bin 147 araç var. Bunların 30 bin 963 tanesi otomobil olarak geçmektedir. Bu sayı Bartın iline kayıt yaptıran araç sayısının arttığını göstermektedir. 

    74 Hangi İlin Plaka Kodu?

    74 plaka ait olduğu il Bartın. Bartın ili oldukça güzel ve kalabalıktır. 74 plakasını gören kişiler bu aracın Bartın şehrine ait olduğunu anlar. Bu plakalar Bartın dışında görmek mümkün. Bu plakayı Bartın şehrin dışında görenler yine o ile kayıtlı olduğunu bilirler. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    74 Plakası Hangi Şehre Ait?

    74 numaralı plakalı araçların hepsi Bartın iline aittir. Özellikle plakanın ilk iki hanesinden sonra gelen harfler ise Bartın ilçelerini göstermektedir. Her plaka bu kodlara sahiptir. Plaka kullanımın pek çok avantajı var. Araçların kimliği olarak bilinen plakalar sorgulama ve ceza yazma esnasında kullanılmaktadır. 

    Bartın İlin Plakası Nedir?

    Bartın ilin plakası 74 olarak bilinmektedir. Bu plaka aynı zamanda posta kodu olarak da bilinmektedir. Plaka kodları tüm Dünya'da kullanılmaktadır. Bu sayede her aracın kendine özel bir plaka kodu oluyor. Araçların tariflerinde fiziksel ve marka özelliklerden çok plaka kodu kullanılmaktadır. 

    Ülkemizde de 1962 yılında başlayan zorunlu plaka çok avantajlıdır. 74 plaka numarası Bartın ilidir. Bartın ilin yüz ölçümü 2.120 kilometrekaredir. Bartın ilinin nüfus sayısı ise 198.999 olarak bilinmektedir. Bartın ilinin ılıman bir iklimi vardır. İl il değişen plaka kodların her birisi bir ili temsil etmektedir. Sadece trafikte değil, kargo sırasında kullanılan posta kodlarında da ilk iki hane ilin plakası ile aynı olmaktadır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow