hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    54 Plaka Neresi? 54 Hangi Şehrin Plakası? 54 Hangi İlin Plaka Kodu?

    54 Plaka Neresi 54 Hangi Şehrin Plakası 54 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünya genelinde motorlu olan araçların trafik tescil işlemleri sonrasında aracın ön ve arka tarafında görünecek şekilde takılması zorunlu olan metal plakalar, bir nevi araçların kimlik numarası olarak tabir edilebilir. Resmi kurumlar araçların ön ve arka bölümünde yer alan bu levhalar ile her türlü sorguyu rahatlıkla yaparak hızlı ve kesin bir şekilde bilgilere ulaşabilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    54 Plaka Neresi?

    Ülkemizde bulunan 81 ilin trafiğine bağlı motorlu araçlar asıl yer aldıkları şehri temsil eden plakaları araçlarının görünür bir kısmına takmak zorunda olmaktadır. Ancak taşınması gerekli olan bu plakaları herhangi bir sebep nedeniyle araçlarında taşımayan kişiler ceza almaktadır.

    Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bağlı olan trafik ekiplerince tespit edilen bu araçlar gerekli cezai işlemine tabi tutulurlar. Bu nedenle alım satımı yapılan her aracın plakasının olması gerekir. Bu plakaların başında olan rakamlar ise ait olduğu ili temsil eder. 54 plaka kodlu tüm araçlar Sakarya iline bağlı olarak kayıtlarda geçmektedir.

    54 Hangi Şehrin Plakası?

    Tüm dünyada motorlu vasıtaların üzerinde, çeşitli sayı ve harfler içeren metal plakalar yer almaktadır. Bu levhalara araçların kimliği de denilebilir. Resmi kurumların uygulama yapması ile aracın kime ait olduğu ve herhangi bir suça karışıp karışmadığı gibi birçok konu kolaylıkla tespit edilmektedir. Öte yandan Türkiye'de kullanılmakta olan plaka kodları ilk 2 hanede bulunan sayılar hangi şehre ait ise o iki temsil etmektedir. Yolda ya da herhangi bir yerde 54 plakalı araç gördüğünüzde o aracın Sakarya ili trafiğine ait olduğunu bilmek gerekmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    54 Hangi İlin Plaka Kodu?

    54 plaka, Sakarya iline ait olmaktadır ve Sakarya ili de Marmara Bölgesinde yer alan bir ilimizdir. Ayrıca Sakarya ili konum olarak İstanbul ve Edirne illerine de yakın bulunan bir şehirdir. Gelişmiş bir yerleşim merkezi olarak, insanlar tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Sakarya şehrinin içerisinde bu ile bağlı birçok ilçe de bulunmaktadır. Bu ilçeler de bağlı olduğu ilin plaka kodu kapsamına girmektedir. Ancak her ilçe kendine has bir plaka harflerine sahiptir. Araçlara bu plaka kodu ve harflerinden yola çıkılarak plaka numarası verilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow