hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    52 Plaka Neresi? 52 Hangi Şehrin Plakası? 52 Hangi İlin Plaka Kodu?

    52 Plaka Neresi 52 Hangi Şehrin Plakası 52 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Plaka numaraları son derece önemlidir. Özellikle trafikte araçları tanıyabilmek adına plaka numaraları kullanılmaktadır. Her il bir plaka numarasına sahiptir. İlin ismini demeden plaka numarayı görerek, aracın hangi ile ait olduğunu bilmek mümkün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    52 Plaka Neresi?

    Beyaz bir zemin üzerinde yazılan plaka numaralar, hayatımızda büyük bir rol oynamaktadır. Özellikle araçları tanımak için bu numaralar çok gereklidir. Merak edilen ve araştırılan plakalardan birisi de 52 numaradır. 52 numaralı plaka Ordu iline aittir. 

    52 Hangi Şehrin Plakası?

    52 numara plaka Ordu ilidir. Ordu Trabzon'dan ayrılarak 1920 yılında il sayılmaya başlanmıştır. 1962 yılından beri plaka sistemi ülkemizde kullanılmaya başlandı. İlk olarak bu durum Fransa'da ortaya çıktı. Daha sonra yavaş yavaş plaka sistemi tüm Dünya'ya yayıldı.

    52 Hangi İlin Plaka Kodu

    52 plaka kodu sıklıkla araştırılıyor ve merak ediliyor. Bu yüzden bu plaka kodu ön plana da çıkmaktadır. Ordu iline ait olan bu plaka araçlarda kullanılmaktadır. 52 plakalı araçlar sadece Ordu ilinde olmayabilir. Bu plakalı araç farklı şehirde de bulunabilir. Ancak aracın kayıtlı olduğu bölge Ordu olacaktır. Dolayısı ile 52 plakasını gören her birey, o taşıtın Orduda kayıtlı olduğunu bilecektir. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    52 Plaka Nerenin Kodu?

    52 plaka kodu Karadeniz bölgesinde yer alana Ordu şehrine aittir. Ordu oldukça geniş ve yeşilliklerle dolu bir ildir. Yüz ölçümü 5.942kilometrekare olarak kayıt edilmiştir. Ordu şehrinde birçok araç vardır. Ordu iline kayıtlı olan araç sayısı ise 159 bin 56 olarak belirlenmiştir. Bu araçların hepsi 52 plaka koduna sahiptir. 

    Ordu Plaka Kodu Kaç?

    Ordu ili 1920 yılına kadar ilçe olarak sayılmıştır. Ancak daha sonra il konumuna geldi. Dolayısı ile 1962 yılında ülkemizde plaka zorunluluğu geldiğinde 52 olarak kod verilmiştir. Ordunun plaka kodu 52. Aynı zamanda plaka kodunda ilçelerin de kodları yer almaktadır. İl kodundan sonra gelen harflerden oluşan kodlar ilçelerin kodu olarak belirlenmiştir. Bundan dolayı bir plakaya bakıldığı anda o plakanın hangi ile ve o ilin hangi ilçesine bağlı olduğunu bilmek oldukça kolaydır. Plaka kodları özellikle trafikte ciddi bir yere sahiptir. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow