hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    07 Plaka Neresi? 7 Hangi Şehrin Plakası? 7 Hangi İlin Plaka Kodu?

    07 Plaka Neresi 7 Hangi Şehrin Plakası 7 Hangi İlin Plaka Kodu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Dünyanın her yerinde motorlu taşıtların sahip oldukları en önemli özelliklerden birisi plaka kodudur. Tabi her ülke farklı bir yöntem ile plaka kodu verme hakkına sahiptir. Türkiye'ye baktığımızda ise alfabetik olarak ele alınan şehirlere plaka kodunun verildiği görülmektedir. Ancak Zonguldak şehrinden sonra bu düzen bozulmuştur. Çünkü daha sonradan il olan şehirlere göre alfabetik sıra gözetilmemiştir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Plaka Kodu Neden Önemlidir? 

    Günümüzde en popüler motorlu araçlar içerisinde otomobil ilk sıralarda gelmektedir. Plakalarda en çok otomobillerde denk gelmektedir. Bunun yanında kamyonet, otobüs ve daha birçok aracın plakası bulunmaktadır. Tabi plakaların ilk kısımları kod olarak geçer. Bu kod şehirlere göre verilmiştir. 

    Eskiden beri il olan şehirlerin mevcut plaka kodları vardır. Bununla birlikte yeni il olan şehirler ise plaka kodlarının kaldığı yerden devam etmektedir. Böylelikle trafik düzeni sağlanırken aynı zamanda araçların kayıtları alınmaktadır. Her şehirde oraya özel bir plaka kodu kullanılmaktadır. 

    07 Plaka Neresi? 

    07 plaka aslında en popüler kodlar içerisinde yer almaktadır. Zaten bazı plaka kodları her yerde denk gelme şansı olduğu için önem arz etmektedir. Bunun yanında 07 plaka kodunun Antalya ilinde geçerli olduğunu söylemek mümkündür. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    7 Hangi Şehrin Plakası? 

    Öncelikle 7 rakamı tek haneli olduğu işin plaka üzerinde bu şekilde bulunmaz. Bunun yerine başına 0 rakamın gelerek 07 şeklinde plakada yazılmaktadır. Ayrıca 7 plakanın sahibi denildiği zaman Antalya şehrini akıllara getirmek gerekiyor. 

    7 Hangi İlin Plaka Kodu?

    Plaka kodu öncelik olarak ilçelere verilmez. Yani plaka kodunun verildiği şehirler öncelikle illerdir. İl bazında kabul gören plaka kodu buraya ait tüm ilçelerde kullanılabilir. Ayrıca 7 plaka kodunun Antalya ilinde geçerli olduğu görülür. 

    07 Plakaya Sahip Şehir Neresidir?

    Akdeniz bölgesinin en bilinen şehirleri içerisinde Antalya gelir. Buna göre Antalya şehrinin sahip olduğu tüm özelliklerin merak çektiği görülür. Bu özelliklerden biriside sahip olduğu plaka kodudur. Buna göre Antalya ili 07 plaka ile anılır. Son derece akılda kalıcı olan 07 plaka için Antalya şehri bilinmelidir. Buranın sınırları içerisinde yer alan her ilçe 07 plakaya sahiptir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow