hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Škoda’nın yeni elektriklisi Elroq pazara giriyor

    Škoda’nın yeni elektriklisi Elroq pazara giriyor
    expand
    KAYNAKMehmet Ali Kantarcı

    Škoda, C-SUV segmentindeki ilk tam elektrikli modeli Elroq’un örtüsünü gerçekleştirdiği dünya prömiyeriyle kaldırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Markanın elektrikli ürün yelpazesini genişleten Elroq, aynı zamanda Škoda’nın yeni tasarım dili “Modern Solid” ile tasarlanmış ilk tam elektrikli model olma unvanına da sahip. Türkiye’de 2025’in ilk yarısında satışa sunulacak Elroq, sahip olduğu özelliklerle elektrikli mobilite dünyasında yeni bir çağ başlatıyor. Şık tasarımını farklı güç ünitesi ve batarya seçenekleriyle bir araya getiren Elroq, tek şarjda 560 kilometreyi aşan menziliyle müşteri deneyimini yeni bir seviyeye taşıyor.Markanın yeni elektrikli modelinin dünya prömiyerinde konuşan Yüce Auto-Škoda Genel Müdürü Zafer Başar, Elroq’un marka için öneminin altını çizerek, “Škoda yenilikler sunmaya ve ürün gamını genişletmeye devam ediyor.

    Elektrikli araçların yaygınlaşması ve kullanıcıların elektrikliye geçişini hızlandırmak adına en önemli segmentin C-SUV olduğunu söyleyebiliriz. Elroq, Škoda’nın pratikliği, geniş iç hacmi ve konforu en iyi şekilde elektrikli mobilite dünyasına yansıtıyor. Elroq sahip olduğu teknoloji, tasarım ve aracın içerisinde kullanılan geri dönüştürülmüş malzemelerle sürdürülebilirlik anlayışını daha da ileriye taşıyor. Teknolojisi, sürüş konforu ve çevreci yanlarıyla elektrikli araç satın almada tereddüt yaşayanların aklındaki soru işaretlerini kaldıracak bir modelden söz ediyoruz.” dedi.

    2025'te gelecek

    Türkiye’de elektrikli otomobillerin yaygınlaşması adın Yüce Auto olarak da üzerlerine düşeni yaptıklarını belirten Zafer Başar, “Elektrikli modellerimizi henüz pazara sunmadan önce tüm Yüce Auto-Škoda hizmet noktalarımızı 360 kilovatlık en güçlü DC şarj üniteleriyle donatılmasını sağlıyoruz. Böylelikle büyüyen elektrikli araç parkıyla beraber oluşacak şarj zaman ve verimliliğini iyileştirmeyi hedefliyoruz. Bu hamlemiz doğrultusunda yeni elektrikli modellerimizin satışa sunulmasıyla birlikte elektrikli otomobil satın alma konusunda tereddüt yaşayan müşterilerimizin soru işaretlerini gideriyor, elektrikliye geçişi hızlandırıyoruz.” diyerek sözlerini tamamladı. Araç 2025'in ilk yarısında ülkemize gelecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yeni bir tasarım dili: Modern Solid

    Modern Solid tasarım dili, sağlamlık, işlevsellik ve özgünlük ilkelerini temelinde barındırıyor. Elroq’un dış görünümü, modern çizgilerle yeniden yorumlanan geleneksel Škoda tasarım unsurlarıyla da dikkat çekiyor. Tech-Deck ismi verilen ön yüz, klasik Škoda ızgarasının yerine geçen, sade ve sofistike hatlarla şekillendirilmiş olmasıyla öne çıkıyor. Yeni tasarım diliyle birlikte markanın SUV modellerine özgü “dört bölümlü” far görünümü; Matrix-LED farları ve bu ünitenin farklı aydınlatma modlarıyla yeniden yorumlanıyor.

    Lodge Design Selection kabin ise, yüzde 75 geri dönüştürülmüş ECONYL lifleri ve yüzde 25 polyesterden oluşan TechnoFil adlı bir malzemeye sahip. Yenilikçi ECONYL iplikleri balık ağları, kumaş halı artıkları gibi naylon atıkları yeniden kullanarak yeni naylon ipliğe dönüştürülmesini içeriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Mükemmel aşınma direnciyle bilinen ECONYL naylon aynı zamanda yüzde 100 yenilenebilir olduğundan, ipliklerin kalite kaybı olmadan tekrar tekrar geri dönüştürülmesine olanak tanıyor. Lodge Design Selection siyah TechnoFil kumaşları açık gri suni deri ile bir araya getiriyor. Siyah tavan döşemesinin yanı sıra emniyet kemerlerinde ve koltuklardaki döşemelerde kontrast yaratan turuncu detaylarla dikkat çekiyor.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow