hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Ahmet Dede restoranı nerede? Dublin Baltimore nerede? Ahmet Dede nereli?

    Son dakika: Ahmet Dede restoranı nerede Dublin Baltimore nerede Ahmet Dede nereli
    expand

    MasterChef Türkiye'nin bu akşamki bölümünde konuk şef olarak Ahmet Dede yer alıyor. Ahmet Dede, Dublin'den Türkiye'ye geldi. Peki ama Michelin Yıldızı sahibi Ahmet Dede'nin instagram adresi nedir? İşte Ahmet Dede'ye dair bilgiler ve restoranı hakkında soruların yanıtları...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ahmet Dede sosyal medya hesabından ''Yarın akşam saat 20:00'de görüşmek üzere. İrlanda Baltimore'den herkese selamlar.'' açıklamasını yaptı. Peki ama Ahmet Dede kimdir, evli mi?

    Avrupa'daki en büyük gururumuz: Ahmet Dede

    Somer Sivrioğlu, ''Çok özel bir şefimiz geliyor. Michelin yıldızına sahip tek aktif Türk şef. Biz programımıza davet ettiğimizde restoranını iki günlüğüne kapadı. Dublin'e 5 saatte gitti. Sonra İstanbul'a geldi. Avrupa'daki en büyük gururumuz.'' dedi. 

    Ahmet Dede kimdir?

    Şef Ahmet Dede, küçük yaşlarda, annesi ile yemekler yapmaya başladı. Üç erkek kardeşin en küçüğü olan Dede, bu işi profesyonel olarak yapmaya 25 yaşında karar verdi ve İrlanda’ya da 24 yaşında, eşi sayesinde gidiyor.

    Sonrasında 8 haftalık bir aşçılık okuluna gidiyor. Hocaları üniversite eğitimi almasını tavsiye ediyor ve Dublin Institute Technology Culinary Üniversitesi’ne kaydoluyor. Ardından staj yapıyor. Bu süreçte restoranlarda gönüllü çalışıyor.

    Deniz ürünleri ile çalışmayı sevdiğini belirten Dede, evli değildir. Michelin Guide, 2021 Büyük Britanya ve İrlanda Michelin yıldızlarını dağıttı ve ödülün birini de Ahmet Dede kazandı.

    Ahmet Dede instagram

    Ünlü Şef Ahmet Dede'nin instagram adresi @ahmet_dede_ olarak biliniyor. 

    Dublin nerede?

    Dublin, İrlanda’nın başkenti ve aynı zamanda en büyük şehri. Ülkenin doğu kıyısının ortasında, Liffey Nehri'nin ağzında, Dublin Kontluğu'nun merkezinde yer almaktadır. Viking yerleşimlerinin merkezi olarak kurulan şehir, Orta Çağ’dan beri İrlanda’nın başkentidir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow