Sait Genay: Herkes sanatçı olamaz

Son olarak Kanal D dizisi 'Yargı'da rol alan usta oyuncu Sait Genay, Hülya Koçyiğit'in sunduğu, TRT 2'de ekranlara gelen 'Film Gibi Hayatlar' programına konuk oldu.
Mesleğe ilk başladığı yıllarda Gazanfer Özcan'dan çok şey öğrendiğini belirten Sait Genay, "Gazanfer abi ayaklı konservatuardı. Ben sahne üzerinde nasıl durulması gerektiğini ondan öğrendim" dedi.
Kariyerinde 100'e yakın dizide ve birçok sinema filminde rol alan sanatçı, dizilerin çok uzun olduğunu ve en fazla 26 bölümde bitmesi gerektiğini savundu.
Genay, "Sinema, tiyatrodan sonra geliyor. Dizi daha sonra geliyor. Bu ülkede tiyatroya çok önem veriliyor mu, verilmiyor mu, seyirci ne kadar önem veriyor, ne kadar ilgi gösteriyor bende soru işareti. Sinemadan ziyade diziler, çok fazla seyircinin önünde. Çok dikkat ettim, seyredenler konuya hakim değiller. 'Söylenen laflar nedendi, ne oluyor, neden söyledi' diye değil, 'Görüyor musun üstündeki kıyafeti bak şeyden almış, bende de var' diye. Orada bir şey anlatılıyor oysa ki. Bunu takip etmiyorlar" ifadelerini kullandı.
"Sanatçı çok zor olunuyor da şöhret çok kolay oluyor" diyen Sait Genay, herkesin sanatçı olamayacağını söyledi: Şöhret olmak problem değil ama sanatçı olmak çok zor, herkes olamaz. Gençleri görüyorum. Şöhreti ben sevmiyorum, tanınmak güzel. Tanınmayı kabul ediyorum, 'Çok güzel oynadınız', 'Niye öyle oynadınız?' desinler o kabulüm ama şöhret ulaşılamaz gibi görünüyor" şeklinde konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Eşref Rüya'nın Nisan'ı Demet Özdemir'in keyifli anları! Gören aynı şeyi söyledi: 'ÇOK TATLI!'
Edip Akbayram'ın kızından duygulandıran paylaşım: 'ÖZLEMİN DAYANILMAZ!'
16 NİSAN YAYIN AKIŞI: Eşref Rüya'da bu hafta neler olacak? Bu akşam televizyonda neler var? UEFA Şampiyonlar Ligi maçları hangi kanalda? 16 Nisan tv yayın akışı listesi
Sırrı Süreyya Önder için hastaneye akın ettiler: Eğer ölürsen, içimden kocaman bir parça daha kopacak
ŞAKİR PAŞA AİLESİ SETİNDE İKİNCİ YANGIN! Şakir Paşa Ailesi set yangını nerede çıktı, söndürüldü mü?