hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Nevra Serezli’yi yıllar sonra tiyatroya döndüren oyun: 'Ağaçlar Ayakta Ölür'

    Nevra Serezli’yi yıllar sonra tiyatroya döndüren oyun: Ağaçlar Ayakta Ölür
    expand

    'Ağaçlar Ayakta Ölür' tiyatro oyunu Kadıköy Eğitim Sahnesi'ndeydi. Nevra Serezli'yi 11 yıl sonra tiyatroya döndüren ve yedi farklı ödül kazandıran Ağaçlar Ayakta Ölür oyununa ilgi büyüktü. 90 Dakika süren oyun hem güldürdü hem de hüzünlendirdi. Oyunun yazarı Casona, İspanya İç Savaşı’nın ardından yazdığı, yalan dünyasının içinde bile iyiliğe sığınmanın bir gereksinim olduğunu vurgulamıştır. (Posta- Aylin Eldeniz)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Nevra Serezli ve Aziz Sarvan'ın başrolünde olduğu Ağaçlar Ayakta Ölür oyunu; ülkemizde daha önce Devlet Tiyatrosu’nda ilk olarak Macide Tanır tarafından sahnelenmiş, oyunun değişik bir versiyonu ise Yıldız Kenter’in başrolde oynadığı bir film olarak gösterilmiştir. 26 Eylül 2024 Perşembe günü Kadıköy Eğitim Sahnesi'nde büyük ilgi gören Ağaçlar Ayakta Ölür hikayesi ne anlatıyor? İşte başarılı oyuncu kadrosu ve dikkat çeken hikayesiyle ilgi gören Ağaçlar Ayakta Ölür oyunu hakkında merak edilenler...

    Çocuklarını bir uçak kazasında kaybetmiş olan bir ailenin tek varlığı torunlarıdır. Ancak, geleneklerine bağlı olan dede, hırsızlık yaparken yakaladığı torunu ile bağlarını kopartır.

    Yıllar geçtikten sonra, büyükanne, sağlık sorunları nedeniyle yaşamdan ayrılmadan önce torununu son kez görmek isteğine kapılır. Ancak dede, torunun nerede olduğunu bilmediği için bir dilek tut derneğine eşinin bu isteğinin yerine getirilmesi için torun rolü oynayacak birileri bulması için başvurur. Kendisine oynanan bu oyunu sorgulamadan kabul eden ve bir yalan içinde yaşamayı acı gerçeğe yeğleyen Büyükannenin dünyası, gerçek torunun boy göstermesiyle yıkılacaktır.

    OYUNCU KADROSU
    Nevra Serezli
    Meral Asiltürk
    Önder Atakanlı
    Emre Ozan Yıldız
    Meltem Özlevent
    Aziz Sarvan

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow