hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Neslican nasıl öldü? Demir Kadın: Neslican filmi oyuncuları kimler, nerede çekildi?

    Neslican nasıl öldü Demir Kadın: Neslican filmi oyuncuları kimler, nerede çekildi
    expand

    Neslican Tay'ın hastalığı merak ediliyor. Başrollerinde Naz Çağla Irmak, Yurdaer Okur, İlker Aksum'un olduğu "Demir Kadın: Neslican" filmi Kanal D'de bu akşam ekrana geliyor. Neslican Tay'ın hayatının anlatıldığı film duygulandırıyor. Peki ama Neslican Tay nasıl öldü, ne kanseriydi?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Demir Kadın: Neslican filmi konusu nedir ?

    Demir Kadın Neslican, kanser tedavisi gördüğü sırada yaşama tutunma mücadelesiyle insanlara umut olan Neslican Tay'ın hayat hikayesini konu ediyor. Kendisine kanser teşhisi konmasıyla başlayan zorlu tedavi sürecinin aktarıldığı filmde, Neslican'ın bu süreçte yaşadıkları, yaşama tutunma mücadelesi gözler önüne seriliyor.

    Demir Kadın: Neslican oyuncuları

    Oyuncular

    Naz Çağla Irmak

    Yurdaer Okur

    İlker Aksum

    Deniz Uğur

    Ahmet Haktan Zavlak

    Zeynep Elçin Özdemir

    Nisa Sofiya Aksongur

    Meral Çetinkaya
    Özge Sezince Varley 
    Mesut Akusta 
    Hasan Denizyaran 
    Cansu Fırıncı 
    Sedef Şahin

    Nesilcan Tay kimdir?

    Neslican Tay 14 Mart 1998’de Neslican Tay Rizeli bir anne ve Manisalı Çerkes bir babanın çocuğu olarak Bursa’da dünyaya geldi. Liseye kadar olan eğitimini Rize'de tamamladıktan sonra üniversite sınavına 2 hafta kala kanser olduğunu öğrendi ve eğitimine ara verdi. Gülbahar Mahallesi’nde ailesiyle yaşayan Neslican Tay, 3 kez yendiği hastalığa 4’üncü kez yakalandığını öğrendi.

     

    Tümör nedeniyle sol bacağı kesilen Neslican, kansere karşı verdiği mücadele ile diğer hastalara örnek oldu. Sosyal medya üzerinden kanserle mücadelesini ve tedavi süreçlerini paylaşan Tay, kısa sürede 1,5 milyon takipçi sayısına ulaştı.

    Neslican, bir yandan kanser tedavisi görürken bir yandan da Bahçeşehir Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nü kazanarak, eğitim hayatına devam etti. Son 1 yılını Rize ile İstanbul arasında gidip gelerek hem eğitimi hem de tedavisi ile geçiren Neslican, sağlık durumu kötüleşince İstanbul’da bir hastanenin yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorların tüm müdahalelerine rağmen Neslican Tay, 20 Eylül 2019’da hayatını kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Neslican Tay, malign mezenkimal tümör sebebi ile hayata gözlerini yumdu. Yaygın tutulum yapmış malign mezenkimal tümöre bağlı semptomların sonucu Tay çoklu organ yetmezliği sebebiyle yaşama veda etti.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow