hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kalp krizi geçiren Muhlis Asan'ın son durumu

    Kalp krizi geçiren Muhlis Asanın son durumu
    expand

    Mahallenin Muhtarları, Bücür Cadı, Çarli, Yedi Numara, Yılan Hikayesi, En Son Babalar Duyar, Akasya Durağı ve Üvey Baba gibi birçok projede yer alan usta oyuncu Muhlis Asan, önceki gün tiyatro galasında rahatsızlanmış ve kalp krizi geçirdiği ortaya çıkmıştı. Usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili son gelişmeyi Süha Uygur, milliyet.com.tr'ye açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orhan Aydın ile Levent Üzümcü'nün Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde sahnelenen tiyatro oyunu ‘Unutma Bizi’nin galasına davet edilen Muhlis Asan, önceki gün kalp krizi geçirdi. Galaya katılan Asan, bir süre sonra kendini iyi hissetmediğini belirterek arkadaşlarına, “Kendimi iyi hissetmiyorum, oyuna kalamayacağım” diyerek salondan ayrıldı. 

    Taksiyle ablasıyla birlikte yaşadığı eve dönen Muhlis Asan, bir süre sonra fenalaştı. Ablası tarafından hastaneye kaldırılan Asan’ın yapılan kontroller sonucu kalp krizi geçirdiği öğrenildi. Kalbi 7 dakika duran Muhlis Asan, yoğun bakıma alındıktan sonra önlem amaçlı olarak uyutuldu. Asan’ın durumunun kritik olduğu öğrenildi

    Üzücü haberin ardından Süha Uygur, Muhlis Asan ile çekilen bir karesini Instagram hesabından yayınlayarak güzel dileklerini iletti:

    Sevgili arkadaşım Muhlis’e acil şifalar diliyorum. Bir an önce güzel haberlerini bekliyoruz güzel adam…

    Süha Uygur, usta oyuncunun sağlık durumuyla ilgili son gelişmeyi milliyet.com.tr'ye açıkladı. Uygur; "Muhlis makineye bağlı bir şekilde yoğun bakımda. Biraz zamana ihtiyacı var. Toparlaması biraz uzun sürecek. Çok ağır bir kalp krizi geçirmiş."

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    1958'de Iğdır'da dünyaya gelen Muhlis Asan, ilk profesyonel oyunculuk kariyerine 1976'da 18 yaşındayken Erkan Yücel’in Ankara Halk Tiyatrosu bünyesinde başladı.

    Muhlis Asan, 'Hamdi Ne Umdu Ne Buldu', 'Halkın Gücü', 'Deprem' ve 'Zulüm' gibi oyunların yanı sıra 1982 ve 1986 arasında Lale Oraloğlu Tiyatrosu’nda 'Alman Gelin' ve 'Yıl 1921' oyunlarında sahneye çıktı. Zafer Diper’e ait Bizim Tiyatro’da ise 'Woyzeck Oyunu', Müjdat Gezen’le 'Gırgıriye Müzikali', Abdullah Şahin Nokta Tiyatrosu, 'Ne Yazık ki Namuslu' ve 'Sarı Çizmeli Oyunları'nda da rol aldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow