hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hülya Koçyiğit: 'Susuz Yaz' setinde Ali Şen beni linçten korudu!

    Hülya Koçyiğit: Susuz Yaz setinde Ali Şen beni linçten korudu
    expand

    Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında Trabzonlular ile bir araya gelen Yeşilçam efsanesi Hülya Koçyiğit, 1963 yapımı 'Susuz Yaz' filminin setinde yaşananlar hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hülya Koçyiğit, yönetmenliğini Metin Erksan'ın yaptığı, Erol Taş ve Ulvi Doğan ile başrolde yer aldığı Susuz Yaz filmi çekilirken figürasyon ekibine verecek para olmadığını söyledi.

    Köylülere ‘Bu meydanda film çekilecek ve siz oradaki kadına taş atacaksınız. Onun saçlarından tutup sürükleyeceksiniz ve linç edeceksiniz’ diye anons yapıldı. Bir sürü genç, oyunculuk hevesiyle köy meydanında gerçekten beni linç ediyordu. Annem setteydi ve canhıraş bir şekilde kendini kameraların önüne atarak ‘Evladıma dokunmayın’ diye koştu.

    Usta sanatçı, "Tabii ki sahne bozulmuştu. Daha sonra anonslar yapıldı ve bunun gerçek olmadığı söylendi. Şener Şen’in babası Ali Şen, halkın hezeyanını görünce üstüme kapandı ve beni linçten korumaya çalıştı" ifadelerini kullandı.

     

    76 yaşındaki sanatçı, sosyal medya hesabından Trabzon ziyaretine dair, "Kültür Yolu Festivali kapsamında bugün Trabzon’daydım. Güzel memleketimin hangi köşesine gidersem gideyim hep evimdeymişim gibi hissediyorum. Çünkü sinemaya adım attığımdan beri aynı evdeymiş gibi birbirimizi yakından tanıyoruz aslında. Bunu bana hissettiren sizlere, bu şansı sağlayan sinemaya sonsuz teşekkürler" ifadelerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow