hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hala Sultan kimdir? Mehmed Fetihler Sultanı’nda Perihan Savaş oynuyor! Perihan Savaş kaç yaşında?

    Hala Sultan kimdir Mehmed Fetihler Sultanı’nda Perihan Savaş oynuyor Perihan Savaş kaç yaşında
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    TRT 1'de yayınlanan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin oyuncuları arasında yer alan Hala Sultan karakterini canlandıranın kim olduğu sorgulanıyor. Her Salı ekrana gelen dizide Hala Sultan merak uyandırdı. "Mehmed: Fetihler Sultanı" dizisinde, Osmanlı İmparatorluğu'nun ve İslam dünyasının önemli şahsiyetlerinin yaşamlarını ele alacak bir senaryo izleyici ile buluşacak. İşte Hala Sultan hakkında bilgiler...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hala Sultan karakteri, Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin karakterleri arasında yer alıyor.TRT 1’nin merakla beklenen, Perihan Savaş, Sultan Mehmed karakterine hayat verirken, Perihan Savaş, Fikret Kuşkan, Perihan Savaş, Sinan Albayrak, Kenan Çoban, Perihan Savaş, Savaş Özdemir, Perihan Savaş, Ali Nuri Türkoğlu gibi değerli oyuncular da kadroda yer alıyor. 27 Şubat Salı günü ekran yolculuğuna başladı. Peki ama Mehmed: Fetihler Sultanı dizisindeki Hala Sultan kimdir ?  

     

    Mehmed: Fetihler Sultanı dizisi Hala Sultan kimdir?

     

    Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Hala Sultan’ı Perihan Savaş canlandırıyor. Tarihte Hala Sultan ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: Ümmü Harâm bint Milhân, Türkler arasında Hala Hâtun, Hala Sultan veya Ümmühan Sultan adıyla bilinen, İslam peygamberi Muhammed ile teyze-yeğen ilişkisi olan sahabi. Bazı İslam alimlerine göre Muhammed'in süt teyzesidir. Bazıları ise bunun baba veya dede yönünden olduğunu iddia etmektedir.

     

    Perihan Savaş kimdir?

    Şerife Perihan (Perihan Savaş) 1957 yılında İstanbul’da doğdu. Aslen Trabzon Sürmeneli’dir. Ortaokul eğitiminin ardından okul hayatını bitirmiştir. Oyunculuk kariyerine henüz beş yaşındayken İstanbul Şehir Tiyatrosu çocuk bölümünde başlayan, 1970 yılına kadar tiyatro çalışmaları yaparak başlayan Savaş, "Küçük Prenses", "Romeo-Jüliyet", "Kibarlık Budalası" gibi birçok tiyatro oyunda yer almıştır. 1971 yılında "Şehzade Sinbad Kaf Dağında" adlı filmde rol alan oyuncu sinema kariyerine bu yıllarda başlamıştır. Kısa süre sonra oyunculuğu ve güzelliği ile dikkatleri üzerine çeken Savaş bu dönemde birçok filmde başrol oyuncusu olarak yer almıştır. Malkoçoğlu Kurt Bey (1972), Sev Dedi Gözlerim (1972), Sezercik Küçük Mücahit (1974), Beş Milyoncuk Borç Verir Misin (1975), Çilekeş (1978), Yarabbim (1980), Keriz (1985), Eve Dönüş (2006), Gulyabani (2014), 2014: Zaman Makinesi (2017), Yalnız Hayaller Kaldı (2018), Gerçek Kesit: Manyak (2018) gibi geçmişten günümüze birçok filmde yer alan sanatçı, ayrıca Gerçek Kesit (1993), Çay ve Sempati (2012), Sağlıcakla (2013) ve Perihan'la Sağlıklı Ramazanlar (2015) gibi tv programlarının da sunuculuğunu üstlenmiştir.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow