hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Güzel Aşklar Diyarı Hakim kimdir? Halil Ergün kaç yaşında? Yaprak Dökümü'nde oynamıştı!

    Güzel Aşklar Diyarı Hakim kimdir Halil Ergün kaç yaşında Yaprak Dökümünde oynamıştı
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Güzel Aşklar Diyarı dizisi yeni bölümleriyle Kanal D ekranlarında izleyiciyle buluşuyor. Sevilen dizide Hakim karakteri dikkat çekti. Güzel Aşklar Diyarı, Medyapım imzalı, ilk bölümü 23 Eylül 2023 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül'ün üstlendiği, senaryosunu Özlem İnci Hekimoğlu, Nil Güleç Ünsal'ın kaleme aldığı dram türündeki Türk yapımı televizyon dizisidir. Peki ama Güzel Aşklar Diyarı dizisinde Hakim karakterine hayat veren Halil Ergün kimdir, kaç yaşında, nereli?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil Ergün, Kanal D'de yayınlanan Güzel Aşklar Diyarı dizisinde Hakim karakterini canlandırıyor. Sevilen oyuncuların yer aldığı dizinin yeni sezon oyuncuları büyük ilgi gördü. Peki ama Hakim kimdir? 

    Güzel Aşklar Diyarı dizisindeki Halil Ergün kimdir? 

    Hakim her zaman net bir tavrı olan, despot, öngörülemez bir adamdır. Tek evladı Tarık’ı genç yaşında kaybedince ondan geriye kalan dört torununu bir baba gibi sahiplenmiştir. Hayatta onca tecrübe edinen Hakim, insanlar ve olaylar karşısında soğukkanlı ve acımasız olabilmektedir. Kendisine yapılan bir saygısızlığı asla kabul etmez ve kenarda her zaman hazır planları bulunur. Kendi kurduğu, paranın ve gücün odakta olduğu bu sistemde, Hakim Alaca ismini hep en tepeye yerleştirir. Tabiri caizse ölümsüz olmak istiyordur Hakim. Bu yüzden asla yıkılmaz biri olduğunu her fırsatta herkese gösterir. Genç ve güzel bir kadın olan Hanzade’yle evlenmesi de aslında bu sebeptendir. Hakim kindar ve zalim görünse de her şeyi ailesini ve soyadını korumak için yapıyordur. Çünkü hayatın kendisinden daha acımasız olduğunu bilmektedir.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Halil İbrahim Ergün 1946 yılında, Bursa'nın İznik ilçesinin Müşküle köyünde dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İznik'te tamamladı. Lise eğitimin bir bölümünde İstanbul Haydarpaşa Lisesi ve Bursa Atatürk Lisesinde okuduktan sonra Pertevniyal Lisesi’ne geçip oradan mezun oldu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'ne girse de mezun olmadan ayrıldı. Profesyonel sanat hayatına Halk Oyuncuları'nda Teneke adlı oyunla adım attı. Senaryosunu Yılmaz Güney’in kaleme aldığı ,1974 yapımı “İzin” filmi ile sinema seyircisi ile buluştu. Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile birlikte 1976 yılında Ankara Birlik Tiyatrosu'nu kurdu. Oyunculuğunun yan sıra siyasi görüşleri ile de bilinen sanatçı yaşamı boyunca birçok zorluk yaşamıştır. 1971 askeri darbesinden sonra Vasıf Öngören, Mustafa Alabora ve Erdoğan Akduman ile birlikte “gizli örgüt” kurma suçlaması ile hapis cezası almıştır. Halil Ergün, “Merhaba” (1976) ve “Kırlangıç Fırtınası” (1985) adlı filmlerin senaryolarını kaleme almıştır. "Asiye Nasıl Kurtulur", "Adam adamdır"," Salozun Mavalı", "Yarın Cumartesi, "Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz", "Yaşadığımız Devir", Teneke", "Pir Sultan", "Devri Süleyman", "Komisyon", "Kuralla Kuraldışı", "Santrafor Gün Doğmadan Asıldı" gibi birçok tiyatro oyununda rol alan Ergün, “Maden”(1978),” Yolcular”(1976),” Kaşık Düşmanı”(1984),” Gülüşan”(1985),” Katırcılar”(1987),” Sahibini Arayan Madalya”(1989),” Suyun Öte Yanı”(1991),” Cazibe Hanımın Gündüz Düşleri”(1992),” Mum Kokulu Kadınlar”(1996),” Abdülhamit Düşerken” (2002),” Dedemin Gözyaşları” (2023) gibi birçok filmde başarı ile rol almıştır. Ayrıca televizyon dizilerinde de roller alan sanatçının başlıca işleri arasında “Küçük Ağa”,” Baba Evi”,” Pembe Patikler”,” Yaprak Dökümü” ve “Misafir” adlı diziler sayılabilir. Oyunculuk kariyeri boyunca 100’den fazla farklı karaktere hayat veren deneyimli sanatçı bu yapımlarda üstlendiği farklı performanslar ile, 3. Ankara Film Festivali’nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu, 32. Altın Portakal Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu, 10. Altın Koza Film Festivali’nde En İyi Erkek Oyuncu, Çağdaş Sinema Oyuncuları Derneği En İyi Oyuncu Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, 44. Altın Portakal Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü, 35. Altın Kelebek Ödülleri’nde En İyi Erkek Oyuncu, 15. Altın Koza Film Festivali’nde Yaşam Boyu Onur Ödülü, Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Onur Ödüllerine layık görülmüştür.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow