hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    GÖKÇE AKÇELİK KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ? Gökçe Akçelik neden vefat etti?

    GÖKÇE AKÇELİK KİMDİR, NEDEN ÖLDÜ Gökçe Akçelik neden vefat etti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Rock müziğin sevilen isimlerinden olan Gökçe Akçelik’ten sevenlerine acı haber geldi. Birçok parçada imzası bulunan Replikas grubunun solisti Gökçe Akçelik hayatını kaybetti. Peki, sevilen şarkılara imza atan Gökçe Akçelik kimdir, neden öldü?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rock müzikseverlerin yakından tanıdığı ve birçok ünlü isimle çalışan Gökçe Akçelik yaşamını yitirdi. Aynı zamanda Replikas grubunun solisti de olan Akçelik, 47 yaşında hayata veda etti. Sanatçının vefat haberi sonrasında sosyal medya platformlarında çok sayıda başsağlığı mesajı paylaşıldı.

    GÖKÇE AKÇELİK KİMDİR, KAÇ YAŞINDAYDI?

    Gökçe Akçelik, 1977 yılında İstanbul’da dünyaya geldi. Akçelik, 1993 yılında Barkın Engin ve Orçun Baştürk ile Replikas grubunu kurdu. Replikas grubu, Mayıs 1998'de Selçuk Artut ve Ocak 2000'de Erden Özer Yalçınkaya'nın da katılımıyla da genişledi. 2005 yılında Yalçınkaya'nın yerini Burak Tamer'e bırakmasıyla grup bugünkü halini aldı.

    "Köledoyuran", "Dadaruhi", "Avaz", "Zerre" ve "Biz Burada Yok İken" gibi albümlerle müzik dünyasında kalıcı bir etki bırakan Replikas, Türk rock müziğinin önemli grupları arasına girdi.

    GÖKÇE AKÇELİK NEDEN ÖLDÜ?

    Henüz 47 yaşında olan Akçelik’in vefat nedeni açıklanmazken ani ölüm haberi sevenlerini ve sanat camiasını yasa boğdu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow