Sinan Akçıl, Eurovision'un bir benzeri olan ABU'da Türkiye'yi temsil edecek! 'FARK ATIYOR!'
Sinan Akçıl, ‘Fark Atıyor’ şarkısı ile Eurovision Şarkı Yarışması’nın bir benzeri olan ABU'da Türkiye'yi temsil edecek. Asya Pasifik Yayın Birliği'nin düzenlediği yarışma, İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Bir süre önce yaptığı açıklamada Türkiye'nin Eurovision'a katılmamasına yönelik alınan kararı desteklediğini belirten Sinan Akçıl, "Görüyorum ki Eurovision'da her şey kötüye gitti. Şarkımın katıldığı dönemde de ayrımcılık vardı ama bu kadar uçuk kaçık şovlara izin verilmiyordu. Şimdi çivisi çıkmış vaziyette" ifadelerini kullanmıştı. Sinan Akçıl, ‘Fark Atıyor’ şarkısı ile Eurovision Şarkı Yarışması’nın bir benzeri olan ABU'da yarışacak.

Hürriyet'ten Cansu Topçu'nun haberine göre; ABU TV Şarkı Festivali bu yıl 20 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek. Böylelikle ABU üyeliğine sahip ülkelerin temsilcilerinin canlı performans sergilediği etkinliğe Türkiye, 9 yıl aradan sonra tekrar katılmış olacak.

2009 Eurovision Şarkı Yarışması’nda dördüncü seçilen “Düm Tek Tek” şarkısının bestecisi ve söz yazarı olan Sinan Akçıl, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Eurovision out, ABU in. Bu organizasyon için Eurovision’dan daha heyecanlıyım. ‘Fark Atıyor’ şarkımla sahnede olacağım. Sekiz kişilik bir dans ekibi bana eşlik edecek.”