hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Francis kimdir? Mehmed Fetihler Sultanı'nda Sfrancis dikkat çekti!

    Francis kimdir Mehmed Fetihler Sultanında Sfrancis dikkat çekti
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Son iki bölüme Sfrancis aldığı kararlarla dikkat çekiyor. TRT 1 ekranlarında yayınlanan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinde Francis ve Helena'nın yapacakları çok konuşulacak. 13. bölümüyle ekrana gelen diziye Sfrancis'in karşı çıkışları damga vuracak peki ama Sfrancis kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRT 1 ekranlarında yayınlanan Mehmed: Fetihler Sultanı dizisinin 13. bölüm özeti ilgi gördü. Dizinin son bölümünde Helena ve Sfrancis karakterleri ön plana çıktı. Peki ama Sfrancis kimdir?

    Sfrancis kimdir?

    Bölüm özetinde şu ifadeler yer aldı: Konstantinos ise şehrinin güvenliğini arttırmak için çareler aramaktadır. Şehrin yapılacak kuşatmaya karşı zafiyetini gören Konstantinos son çare olarak Vatikan’dan yardım istemeye karar verir. Helena ve Sfrancis buna karşı çıkar. Konstantinos her şeye rağmen bu birliği sağlayacak mı, yoksa muhalif düşüncelere karşı yenilgiye mi uğrayacak?
     
    Tarihte Sfrancis var mı?

    Tarihi kaynaklarda Sfrancis hakkında Bizans'ın son tarihçisi olarak bilgi yer alıyor. Bu yüzyılda yaşamış olan ve Osmanlı-Bizans ilişkilerini anlatan dört büyük Bizans tarihçisi vardır. Bunlardan birisi de bu çalışmaya konu olan Yorgios Sfrancis'dir. O İstanbul'un fethini gören ve yazan son Bizanslı tarihçi olmasına rağmen eseri günümüze kadar Türkçeye çevrilmemiştir.
     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow