"Ustalara Saygı"da Ertem Eğilmez anılacak

Yönetmen Ertem Eğilmez, Beşiktaş Belediyesi Kültür Sanat Platformunca 25 şubatta Akatlar Kültür Merkezi'nde düzenlenecek "Ustalara Saygı" etkinliği ile anılacak.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamaya göre, Faruk Şüyün'ün hazırladığı ve yöneteceği etkinlikte, yönetmenin dostları Engin Ayça, Ülkü Erakalın, Yılmaz Atadeniz ve eleştirmen Atilla Dorsay, Eğilmez'in Türk sinemasındaki yerini seyircilere anlatacak.
Yazar Buket Uzuner'in bir edebiyatçı gözüyle Ertem Eğilmez filmleri hakkındaki duygularını sanatseverlerle paylaşacağı etkinliğe, Hülya Koçyiğit, Halit Akçatepe ve Osman Cavcı da konuşmacı olarak katılacak.
Orçun Orçunsel'in kısa bir Chopin resitali ile renklendireceği etkinliğin konukları arasında, Eğilmez ile Çağlayan Yayınlarını kuran dostu Refik Erduran ve yönetmenin torunu Arzu Çevikalp de yer alacak.
Ertem Eğilmez filmografisinin önemli yapıtlarından kısa bölümlerin sunulacağı etkinlikte, Can Saban da piyanosuyla bu filmlerin unutulmaz müziklerini yorumlayacak.
"Ustalara Saygı" etkinlikleri, 10 martta Duygu Asena, 24 martta Ayla Algan ve Beklan Algan için düzenlenecek.