hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Sizce Oscar'ı bu sene kimler kazanacak?

    Sizce Oscarı bu sene kimler kazanacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Sinema dünyası nefeslerini tuttu, 28 Şubat'ta sahiplerini bulacak olan Oscar ödüllerini bekliyor. Sinema eleştirmenleri kendi listelerini oluşturdu bile!.. Siz de aşağıdaki ankete katılarak tahminlerinizi yapın, 28 Şubat Pazar akşamı saat 22:30'da CNN TÜRK'te Nefise Karatay Day ve Cem Erciyes sunumuyla yayınlanacak Afiş Oscar Özel programında sonuca ne kadar yaklaştığınızı görün.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Afiş Oscar Özel yayınında Oscar'ın merak edilenleri, Oscar tahminleri ve eleştirmen yorumları ekrana taşınacak.

    Bu yıl 88.'si dağıtılacak Oscar ödüllerini Chris Rock sunacak.

    Adaylıklara damgasını vuran film Leonardo DiCaprio'nun başrolünde oynadığı "Diriliş / The Revenant" filmi oldu. "En İyi Film", "En İyi Yönetmen" ve "En İyi Erkek Oyuncu" da dahil 12 dalda aday gösterildi.

    "The Revenant"ın en iyi film dalındaki rakipleri 10 dalda aday gösterilen "Çılgın Max: Öfkeli Yollar / Mad Max: Fury Road", "Spotlight", "Gizli Dünya / Room", "Marslı / The Martian", "Brooklyn", "Casuslar Köprüsü / Bridge of Spies" ve "Büyük Açık / The Big Short".

    "En İyi Yönetmen" kategorisinde "The Revenant"ın yönetmeni Alejandro G. Iñárritu güçlü bir aday. Ancak bu isim geçen yıl Birdman ile Oscar'ı kucakladığı için 2 kez üst üste alamayabileceği konuşuluyor.

    "En İyi Erkek Oyuncu" kategorisinde Leonardo DiCaprio'nun yanı sıra Steve Jobs'a hayat veren Michael Fassbender, "The Danish Girl" filminde trans kadın rolünde oynayan Eddie Redmayne, Marslı filmindeki rolüyle Matt Damon ve Mad Max: Fury Road filminden Bryan Cranston var.

    Son 10 yılın Oscar kazanan en iyi filmleri

    "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde de Cate Blanchett, Brie Larson, Jennifer Lawrence, Charlotte Rampling ve Saoirse Ronan yarışıyor.

    Tahminleriniz doğru çıkacak mı?

    Siz de "En İyi Film", "En İyi Yönetmen", "En İyi Erkek Oyuncu" ve "En İyi Kadın Oyuncu" kategorisinde kimin Oscar'ı alacağını tahmin edin, tahminlerinizin doğru çıkıp çıkmadığını görün.

    Reha Erus'a göre kim kazanmalı, kim kazanacak?

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow