hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Orange İs The New Black Dizisinin Konusu Nedir? Oyuncuları Ve İsimleri Neler? Orange İs The New Black Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm?

    Orange İs The New Black Dizisinin Konusu Nedir Oyuncuları Ve İsimleri Neler Orange İs The New Black Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm
    expand

    Orange İs The New Black dizisi, karakterleri, oyuncuları ile en dikkat çeken yapımlar arasında yer alıyor. Pek çok kişi tarafından takip edilen bu dizi, komedi ve drama temalarını birlikte işliyor. Konusu bakımından çok dikkat çeken bu dizinin yönetmenliğini ise, yönetmeni Jodie Foster'dır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orange İs The New Black Dizisinin Konusu Nedir?

    Orange is the new black dizisi, New York City'de yaşayan biseksüel kadın Piper Chapman'ın çevresinde yaşanan olayları konu ediniyor. Piper yaklaşık on yıl önce kadar üniversitedeyken tanıdığı ve uyuşturucu satıcısı olan bir kız arkadaşı olan Alex Vause yüzünden 15 ay hapis cezası alır. Planları bozulan Piper, nişanlısı olan Larry Bloom ile birlike New York City'deki yaşadıkları sakin ve normal hayatını bırakarak hapishanede aldığı cezayı çekmeye başlar.

    Dizide yer alan Piper, kız arkadaşı Alex ile aynı hapishanede denk gelir ve kısa bir süre sonra da Alex ile yine bir araya gelirler. İkili birlikte hapishanedeki diğer mahkumlarla baş etmeye çalışır. Orange is the new black dizisi 67.'si düzenlenen Prime time Emmy Ödül töreninde bu önemli ödülü almaya hak kazanmış çok önemli bir dizidir. Hem kkonusu hem de başarılı oyunculukları ile dikkat çeken bu yapım, en sevilen gençlik filmleria rasında yer almayı başardı.

    Orange Is The New Black Dizisi Oyuncuları ve İsimleri Neler?

    Orange is the new black dizisinin muhteşem başrol oyuncularına sahip oluyor. Dizinin başrolünde ise, Laura Prepon ve Taylor Schilling yer alıyor. Genel oyuncu kadrosunda ise, Michelle Hurst, Kate Mulgrew, Michael J. Harney, Jason Biggs, Uzo Aduba, Taryn Manning, Natasha Lyonne, Adrienne C. Moore, Danielle Brooks, Selenis Leyva, Nick Sandow, Dascha Polanco, Yael Stone, Samira Wiley ve Ruby Rose kişilerden oluşuyor. Usta oyunculuk performanslarının sergilendiği bu dizide izleyenleri ekran başına bağlayan etkileyici konusu ile dikkat çeken bu dizi, 5 yıl boyunca devam etmiştir.

    Orange İs The New Black Dizisi Kaç Sezon Kaç Bölüm?

    Orange is the new black dizisi toplam, 7 sezon ve 59 bölümden meydana gelir. Her bölümü, 55 dakika civarı olan bu dizi özellikle gençler arasında büyük bir popülerlik kazanmayı başardı. İlk bölümü 11 Temmuz 2013 tarihinde yayına giren ve son bölümü ise, 26 Temmuz 2019 tarihinde yayınlanan çok ses getiren bu dizinin senaristi ise, Lauren Morelli’dir.

    Son zamanlarda gençler tarafından bu tarz diziler arasında en çok izlenenler arasında yer alan bu dizinin izleyenlerden aldığı alınan oylar sonucunda IMDB puanı 8.1 olarak belirlenmiştir. Komedi ve drama temalarını büyük bir ustalıkla işleyen bu dizide oyuncuların etkileyici performansı göz kamaştırıyor. İzleyiciler bu sayede pek çok duyguyu aynı anda hissetme imkanı buluyor.

    Orange İs The New Black Dizisi Hakkında

    11 Temmuz 2013’te Netflix'te yayınlanmaya başlayan Amerikan komedi drama dizisi olan Orange Is the New Black, Jenji Kohan tarafından tasarlandı. IMDb’de 273 bin kişi tarafından yapılan oylama sonucunda bu yapım, 8,1’lik puana sahip olmayı başardı. Aynı zamanda bu dizi, 66. Primetime Emmy Ödülleri’nde 12 adaylık elde etmeyi başardı.

    Netflix’in en eski yapımlarından biri olan bu dizinin 2019 yılında final yaptığı açıklandı. Dizinin dev oyuncu kadrosunda ise, kadrosunda Danielle Brooks, Taylor Schilling, Taryn Manning, Uzo Aduba Danielle Brooks ve Dascha Polanco gibi isimler yer alıyor. Uzun soluklu gençlik dizileri arasında yer alan bu yapım, çok kısa bir süre içinde popülerlik kazanmayı başardı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow