hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Şizofreni hastası dahi piyanist İstanbul'da çalacak

    Şizofreni hastası dahi piyanist İstanbulda çalacak
    expand

    Hayat hikayesi Oscar ödüllü "Shine" filmi ile beyazperdeye aktarılan şizofreni hastası dahi piyanist David Helfgott İstanbul'da konser verecek. Konserler öncesi düzenlenen basın toplantısında David Helfgott'un ilerleyen yaşı nedeniyle yaz sonunda yurtdışı konserlerine son vereceği açıklandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Klasik müzik hayranı despot babasından en iyi olması için yıllarca baskı gördü. Sonunda dünyanın sayılı müzisyenleri arasına girdi. Ancak akıl sağlığını kaybetmişti.

    Dramatik hayat hikayesi, Oscar ödüllü Shine filmine konu olan David Helfgott, bir müzik dehası olarak kabul ediliyor.

    Dünyanın en zor eserlerinden biri kabul edilen Sergei Rahmaninoff'un 3. konçertosu, yani Helfdott'un en sevdiği parça, onun hayatına adeta damgasını vurdu. O, bu parçayı çalarken akıl sağlığını kaybetti ve akıl hastanesinde tedavi gördüğü 12 yıl boyunca piyano çalması yasaklandı.

    Hastaneden kaçıp piyano çaldığı bir barda dünyanın en iyi piyanistlerinden biri olduğu anlaşılınca hayatı yeniden değişti.

    Sıradışı hayat hikayesiyle herkesin ilgisini çeken Helfdott, kendini bulduğunu söylediği Rahmaninoff'un 3. konçertosunu çalmaya devam ediyor.

    Ve bu zor eseri dünya üzerinde başarıyla çalabilen 4 kişiden biri olarak her konserinde çığlıklarla alkışlanıyor. Helfgott, 6 Nisan'da Aya İrini Müzesi'nde ve 8 Nisan'da Lütfi Kırdar'da konser verecek.  

    Konser öncesinde düzenlenen basın toplantısına eşi ile katılan Helfdott'un, Türkiye'ye son gelişi olacağı açıklandı.

    Helfgott İstanbul'da canlı olarak son kez 8 Nisan'da dinlenebilecek.





    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow