hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Gökçen Kaynatan Red Bull Music Academy Radio İstanbul’un konuğu olacak

    Gökçen Kaynatan Red Bull Music Academy Radio İstanbul’un konuğu olacak
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Gökçen Kaynatan, "Gökçen Kaynatan ve Elektronikleri" projesi kapsamında 11-20 Kasım arasında tüm dünyaya dijital yayın yapacak olan Red Bull Music Academy Radio İstanbul’un konuğu olacak. Kaynatan ayrıca 17 Kasım'da saat 19.00- 21.00’da Beyoğlu’ndaki Kırım Kilisesi’nde sahne alacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gökçen Kaynatan’ın müzik yolcuğu henüz 5 yaşındayken ablasının piyano derslerini kapı aralığından dinleyerek ve abisinin pompalı mızıkasını gizli gizli çalarak başladı. İlk gitarını ise henüz çocuk yaşlarda kucağına aldı. Kaynatan, gitar çalmaya sapını ve perdesini kendi onardığı Hawai tipi bir gitarla başladı. 

    Dershanede gitar dersi

    Henüz bir lise öğrencisiyken kendisini Carcassi metodu ve yan bilgilerle geliştirdi. Hatta öyle ki gündüz liseye devam ediyor; akşamüzeri bir dershanede gitar dersleri veriyordu. 1958’de Bülent Ateş, Ertuğrul Özkan, Erol Bilem ve Mesut Aytunca ile kurduğu ‘Gökçen Kaynatan ve Arkadaşları’ grubuyla Emek ve Paris Sineması'nda büyük kalabalıklara konserler verdi.

    Babasının atölyesinde gitar yaptı

    O yıllarda sanatçının müzik aletlerine olan düşkünlüğü daha da artmıştı. Önce dünyada bir eşi olmayan bir gitarın modelini bire bir ölçekte çizerek babasının antika mobilya atölyesinde imal etti. Sonraki yıllarda ise henüz pre-amp ve power amp’in olmadığı yıllarda 8 kanallı bir pre-amp’li mikser projesi çizdi ve bir de power amp’li 60 watt projesi hazırladı. Ardından ise sekiz kanal mikser yaparak grupça kullandılar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Müzik piyasasında öncü

    50'li yıllardaki bestelerinin ritm ve armonisinin psikedelik / new age müzik olduğunu kendi söylüyor. 70'lerin başından itibaren synthesizer müziğine yöneldi. Müzik hayatında birçok konuda ise öncü olarak; Türkiye'deki ilk elektronik müzik örneklerinden bazılarına imza attı. Bu eserlerin bir kısmı popüler şarkıların synth düzenlemeleri iken, bir kısmı new age sınıfına sokulabilecek çalışmalardı. Kaynatan, Silüetler, Apaslar, Mavi Işıklar gibi grupların ilham kaynağı olurken kendi kurduğu grup, uzun yıllar müzisyen yetiştiren bir okul gibi müziğe hizmet etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow