Eurovision'da KKTC ve Filistin bayrağı yasaklandı

Önümüzdeki günlerde İsveç'te yapılacak Eurovision Şarkı yarışması'nda politik amaçlı olduğu gerekçesiyle aralarında KKTC ve Filistin'in de olduğu bazı bayraklara yasak getirildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Filistin'in yanı sıar Ermenistan'ın işgali altındaki Karabağ, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Kırım, Bask ve terör örgütü IŞİD bayrakları da yasaklandı.
Avrupa Yayın Birliği (EBU) tarafından alınan kararın gerekçesi olarak Eurovision'un politik olmayan bir şarkı yarışması olması gerekçe gösterildi.
Bu arada LGBT bireyleri temsil eden gökkuşağı bayraklarına ise politik olmadıkları gerekçesiyle izin verildi.
EBU ayrıca diğer bayrakların belirleren boyutları aşması durumunda salona alınmayacağını da vurguladı.
Haaretz: Türkler İsrail'e döndü
Eurovision finali 14 Mayıs'ta İsveç'in başkenti Stockholm'da yapılacak. Türkiye yarışmaya katılmayacak.
Sıradaki Haber