hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ankara Caz Festivali başlıyor

    Ankara Caz Festivali başlıyor
    expand

    Uluslararası Ankara Caz Festivali, 15-27 Kasım'da yapılacak.

    Festivale, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Orkestrası ve TRT Ankara Radyosu Çok Sesli Korosu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası, TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası, Kerem Görsev Trio ve Hacettepe Senfoni Orkestrası ile İstanbul Superband gibi dev orkestralar katılacak.

    Orkestralara, çeşitli sanatçılar solist olarak eşlik edecek.

    Grammy ödüllü grup 'Ladysmith Black Mambazo' da festivalin konukları arasında yer alacak.

    Festivalin açılışı, 15 Kasım'da, ODTÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde, Türk Armoni Yıldızları Orkestrası ile yapılacak. 33 kişiden oluşan orkestra, Türkçe poptan caz ve Latin müziğine, geniş repertuvarlarıyla eşsiz bir tat sunacak. Orkestranın solisti ise Ayten Alpman olacak.

    Caz tarihinde en genç yetenek unvanına sahip İtalya'nın önemli saksofonisti Francesco Cafiso, İtalyan Kültür Merkezi desteği ile 16 Kasım'da festivale konuk olacak.
     
    Aynı gün, Gevende grubu da İf Performance Hall'de hayranlarıyla buluşacak.

    Fransız piyanist ve besteci Leila Olivesi, Fransız Kültür Merkezi desteği ile 17 Kasım'da, ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde bir konser verecek.

    Her yıl festivalin açılış konserlerine ev sahipliği yapan Hava Kuvvetleri Komutanlığı Cazın Kartalları Orkestrası da 17 Kasım'da sahnede olacak. Orkestraya, Yıldız İbrahimova ve Önder Focan eşlik edecek.

    Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Orkestrası, TRT Ankara Radyosu Çok Sesli
    Korosu ile birlikte, festivale ilk kez katılacak. Orkestra, 19 Kasım'da
    unutulmaz caz standartlarını yorumlayacak.

    TRT İstanbul Hafif Müzik ve Caz Orkestrası konseri, 20 Kasım'dayapılacak. Konserde orkestraya, caz severlerin yakından tanıdığı Ayşe Gencer ile Aydilge Sarp eşlik edecek. Alternatif müziğin genç isimlerinden Aydilge, "Dünyanın Kalbi Durmasın!" parçasıyla ilk kez Ankaralı dinleyicileriyle buluşacak ve küresel ısınmaya dikkat çekecek.

    Konser, Nükhet Ruacan ve Süheyl Denizci anısına yapılacak.

    Michiel Borstlap ile Sibel Köse Trio konseri 22 Kasım'da, Hacettepe M Salonu'nda sunulacak.
     
    Kerem Görsev Trio, "November in St. Petersburg" albümünü, Hacettepe Senfoni Orkestrası ile birlikte Ankara'da ilk kez 23 Kasım'da, Hacettepe M Salonu'nda sunacak.

    "İstanbul Superband", şef Aycan Teztel yönetiminde ve solist sanatçıSibel Köse eşliğinde, 20 kişilik kadrosuyla, 24 Kasım'da başkentlilerle buluşacak.

    Festivalin Brezilyalı konukları Belchior Trio konseri, 25 Kasım'da yapılacak. Brezilya'nın en başarılı şarkıcı ve bestecilerinden olan Belchior, festival kapsamında kendi triosuyla caz severlere müzik ziyafeti sunacak.

    İlhan Erşahin de "Wax Poetic" projesi ile festivalin konukları arasında yer alacak. Caza yeni yorumlar katmaya çalışan grup, 26 Kasım'da izlenebilir.

    Festival, 27 Kasım'da iki konserle son bulacak. Festivalde, her yıl yer
    alan Genç Cazcılar Bölümü'nde, MCNKY grubu konser verecek. Kapanış konserini ise sekiz erkek vokalistin biraraya gelmesiyle kurulan ve 2 kez Grammy Ödülü alan Güney Afrikalı grup Ladysmith Black Mambazo verecek.

    Festival kapsamında, imza günleri ve söyleşiler yapılacak.

    Festivale katılan üniversitelerin Müzik Kulübü üyeleri, Burs Fonu Öğrencileri ve Caz müzisyenleri, konserler için ücretsiz giriş kartı alabilecek.
     
    Kuvvet Orkestralarının konserleri ise davetiyeli yapılacak.

    Festivalin biletleri, 7 YTL 50 Ykr ile 75 YTL arasında değişecek.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow