MÖ Nasıl Yazılır? MÖ TDK Doğru Yazılışı... M.Ö Arasında Nokta Var Mı?
Bir kısaltma olarak öne çıkan M.Ö. milattan önceki önemi gösteren bir terimdir. Bu durumda kısaltmanın doğru yazılması için mutlaka nokta kullanılması gerekir. Eğer nokta kullanılmadan doğrudan yazıları ise o vakit kısaltma olmaktan çıkar. Bunun yerine Türk Dil Kurumu kapsamında bir kelime şeklinde ifade edilir. Ancak aynı zamanda anlamı olmayan bir kelime olarak öne çıkar.
MÖ Nasıl Yazılır?
Tarihi bazı olayları anlatırken genelde mö kelimeleri kullanılır. Ancak bu kelimelerin milattan önceki dönemi anlattığını göstermek için, genelde araya nokta konur. Çünkü bu kelimeler aynı zamanda 2 farklı sözcüğü anlatan bir yapı olarak ön plana çıkar. Bu doğrultuda milattan önce şeklinde öne çıkması ile birlikte, M.Ö. olarak nokta koymak suretiyle değerlendirilir.
MÖ TDK Doğru Yazılışı
Türk Dil Kurumu noktasında ele alındığı zaman mö kısaltması için, mutlaka bir nokta konulması gerektiğini söylemek gerekir. Daha doğrusu sadece bir tane nokta değil iki tane noktanın değerlendirilmesi gerekir.
Mö (yanlış)
M.Ö. (Doğru)
Bu şekilde ikinci verilen kısaltma üzerinden doğru biçimde değerlendirmek mümkün. Çünkü hem büyük harflerle kullanılır hem de araya nokta koymak suretiyle tam bir kısaltma olduğu anlaşılır.
M.Ö Arasında Nokta Var mı?
Bir kısaltma olarak öne çıkması ile beraber mö için, nokta işareti değerlendirilir. Çünkü adından da anlaşılacağı gibi bu bir kısaltmadır ve kısaltmaları anlatmak için nokta kullanılır. Bu sebepten dolayı hem m harfi hem de o harfinin ön tarafına nokta yerleştirilmesi gerekmektedir.
‘’Mısırlılar M.Ö. yaşamış antik dönem uygarlığıdır.’’
Bu şekilde noktayı değerlendirmek suretiyle kısaltma olarak M.Ö. şeklinde kullanmak mümkün. Özellikle tarihsel açıdan birçok farklı konuyu anlatırken değerlendirilen önemli kısaltmalardan biridir. Milattan önce olarak değerlendirilen bu kısaltma, milattan sonra şeklinde M.S. biçiminde değerlendirilir.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kuruluş Osmanlı'da beylikler dönemi! Osmanlı'da hangi beylikler var? Osmanlı dönemi Anadolu beylikleri hangileri?
Taş Tepeler’in uzaylıları
TÜYAP kitap fuarı başlangıç ve bitiş tarihleri 2024: TÜYAP kitap fuarı 2024 ne zaman, nerede?
30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI MESAJLARI! 30 Ağustos fotoğraflı, görselli, Atatürk'ün söylediği sözler ve mesajlar, kutlama mesajları!
İslam Bilim Tarihi: Keşfü'z Zünun Kitabı Ve Yazarı