"Yargıda Kumpasın Köşe Taşları"
Üç yargıç, üç demokrat yargıç, Orhan Gazi Ertekin, Faruk Özsu ve Muzaffer Şakar'ın Türkiye'deki en sert siyasi çatışmanın sürdüğü yargıyı anlattıkları kitapları, "Yargıda Kumpasın Köşe Taşları" Tekin Yayınevi'nden çıktı. Yayınevi gündemin odağındaki bir diğer konuya ilişkin bir eseri de okurla buluşturdu. Ortadoğu'da İslamcı terörün dehşet saçtığı bir dönemde İhsan Eliaçık'ın "Demokratik Özgürlükçü İslam" adlı kitabı raflardaki yerini aldı.
Orhan Gazi Ertekin, Faruk Özsu ve Muzaffer Şakar. Üç yargıç ve Demokrat Yargı Derneği'nin üye ve yöneticileri... Türkiye'de her daim siyasi, toplumsal ve ekonomik güç sahibi kesimlerin mücadelesine tanık, çatışmalı bir alan olan yargıyı masaya yatırıyor. Türkiye'de yargı alanına ilişkin sıkıntıları daha önce de kaleme aldıkları kitaplarla cesurca tartışan Ertekin, Özsu ve Şakar'ın "Yargıda Kumpasın Köşe Taşları AKP ve Cemaat
- Türkiye'de İktidar Geleneği: Türkleşmek, İslamlaşmak, Memurlaşmak" kitabı Tekin Yayınevi'nden çıktı.
Ayşegül Çakan'ın editörlüğünü yaptığı kitapta yazarlar, ülkenin çok sıcak gündemlerinden biri olan yargıda, cemaat ve iktidarın çatışmasına dair önemli tespitler yapıyor. Yazarlar kitaplarında bir yandan yargı alanına ilişkin sorulara yanıt veriyor, bir yandan da "nasıl yapmalı?" sorusuna cevap veriyor ve sorunların gerçek nedenini gösteriyor. Yazarlar kitaplarında, dünden bugüne uzanan gelişmelerin altını çiziyor ve yargı ile toplumsal yaşamın her kesitinde süren iktidar mücadelesinin kodlarını açıyor.
Kitaplarını "Roboski'den Soma'ya bu ülkenin adalet arayan insanlarına" adayan Orhan Gazi Ertekin, Faruk Özsu ve Muzaffer Şakar,
yazarlar, HSYK seçimleri öncesinde doruğa çıkan yargıdaki AKP-Gülen çekişmesinin süreçlerini içeriden bir bakışla anlatıyor ve geleceğe dair öngörüde bulunuyor.
Tekin Yayınevi'nin okurla buluşturduğu bir diğer kitap da İhsan Eliaçık'ın "Demokratik Özgürlükçü İslam" adlı kitabı. Eliaçık kitabında, Ortadoğu'da insanların dini, dili, mezhebi ve kimlikleri nedeniyle baskıya maruz kaldığı, öldürülüp yerinden yurdundan sürgün edildiği, kadınların cihat nikahı ve cihat fetvalarıyla tecavüze uğradığı koşullarda bir başka dini yorumu anlatıyor.
"Medine sözleşmesi", "Devlet", "Demokrasi", "İktidar", "Hegemonya", "Saltanat", "Diktatörlük", "Şiddet", "Savaş", "Barış", "Çoğulculuk", "Kadın Hakları" başlıklarının ele alındığı kitapta Eliaçık, "demokratik ve özgürlükçü İslam" iddiasını temellendiriyor.
İnsanda bulunan 10 körelmiş organ
ABD'de "kızıl panik, kara faşizm" yılları