hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Takeshi Kovacs’ın macerası Dirilen Öfke ile bitiyor

    Takeshi Kovacs’ın macerası Dirilen Öfke ile bitiyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Richar K. Morgan'ın TV dizisine de uyarlanan "Değiştirilmiş Karbon"unun ardından kahramanı Takeshi Kovacs’ın macerası "Dirilen Öfke" ile son buluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Richar K. Morgan'ın, kahramanı Takeshi Kovacs’ın macerası serinin ikinci kitabı "Dirilen Öfke" ile sonlanıyor. Bilim kurgu ile gerilimi ustaca birleştiren Morgan'ın "Dirilen Öfke"si 16 Kasım'da İthaki Yayınları'ndan çıkıyor. Yayınevi; Prof. Dr. M. Bilgin Saydam’ın "Psikomitoloji: İnsanı Öykülerinde Aramak -1" kitabı ile futbol kültürünün en sıradışı dergisi Blizzard'ı da okura sunuyor. The Blizzard Türkiye'nin ilk sayısında hem özgün hem de İngiltere’de şimdiye dek yayımlanmış 30 sayıdan derlenmiş yazılar yer alacak.

    Dirilen Öfke

    Dirilen Öfke ile birlikte Takeshi Kovacs’ın macerası nihayete eriyor!
    Takeshi Kovacs eve döndü. İki kez.
    Quellist devrimin kazanımları kaybolmuştu. İlk Aileler, şirketler ve yakuza, Harlan Dünyası’nı iliklerine kadar sömürmenin yolunu arıyordu. Kovacs ise katledilen rüyalarının intikamını almak için geri dönmüştü. Söylentilere göre, Quellcrist Falconer da öyle…

    İkinci bir isyanın söylentileri, makinelerin ele geçirdiği New Hokkaido’nun teknolojik gerilemesi ve Quell’in ölümden dönüşüne ve özgür bir dünyaya duyulan hasret karşısında bir siyasi entrika fırtınası kopmak üzereydi. Fakat isyanla karşılaşan İlk Aileler harekete geçecek ve isyanın kökünü kazımak üzere Kovacs adlı genç ve vahşi Kordiplomat’ı depodan çıkaracaklardı… Kendini isyanın göbeğinde bulan daha yaşlı, yorgun ve suçlu ikinci bir Takeshi Kovasc’la beraber.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kesin olan bir şey vardı, Takeshi Kovacs adında biri ölecekti. Sonsuza dek.

    Psikomitoloji: İnsanı Öykülerinde Aramak -1

    "Öncesi hiçlikti. Sonra, varlık peyda oldu. Canlandı bir zaman; günü geldi ayaklandı, insan oldu. Söylenmeye başladı. Kendini ve dünyasını anlamak için öyküler uydurdu, anlatmaya koyuldu. Masallar anlattı, mitler yarattı, destanlar söyledi. Şüphesiz inandı. Tutkulu ideolojilere kapıldı. Yazı yazdı, sayı saydı, kuram kurdu. Baktı, düşündü, felsefe yaptı. Varlığın ardındaki mutlak hiçliği, sözün gerisindeki derin sessizliği fark ettiği vakit ise her şeyden kuşkuya düştü.

    Prof. Dr. M. Bilgin Saydam’ın özgün bir yorumlamayla, bireysel ve kolektif öykülerin çatı disiplini olarak tanımladığı 'psikomitoloji' işte bu kuşkuyu rehber edinir. Masalların, mitlerin, destanların, halk öykülerinin, türlü inanç ve felsefi görüşlerin, ideolojilerin ve bilimsel kuramların, varlık ve eylem bilgisinden yoksun insanoğlu tarafından, bu epistemolojik yoksunluğu ikame etmek üzere -çoğu kez farkında olunmaksızın- kurgulanan öyküler olduğunu varsayar. Bu kurgusal öyküleri psikodinamik/psikokültürel perspektiften yorumlamak suretiyle, insan bilincinin ve ruhsallığının içyüzünü açığa çıkarmaya, yapısını, işleyişini ve gelişimini anlamaya çalışır.

    2015 yılından beri İstanbul Psikomitoloji Çalışma Grubu (İPM) etkinliği kapsamında İstanbul Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı’nda Prof. Dr. M. Bilgin Saydam’la birlikte düzenlediğimiz ve elinizde tuttuğunuz bu ilk kitapla beraber metinleşmiş ilk seçkisini sunduğumuz 'HER ŞEY HİKÂYE!' başlıklı seminer dizisinde mitolojiden dine, sanattan felsefeye, ideolojiden bilime dek insanın tüm kültürel hayat bilgisini kapsayan disiplinleri kendine has 'öykü'leriyle ağırlamaktayız. Aralarındaki ontolojik ve epistemolojik farkları göz ardı etmeksizin, her bir 'öykü'nün insan ruhuna dair bilgimizi artıracağına ve derinleştireceğine inanıyoruz. Bu sebeple öyküleri seviyor, ama vazettikleri hakikate de kuşkuyla yaklaşıyoruz. Çünkü biliyoruz ki, insanın el yordamıyla yaşadığı bu dünyada, doğruluğundan emin olabileceği mutlak bir hakikat yok; ne biliyorsa kendine ve hayata dair, her şey hikâye!" Hakan Kızıltan

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takeshi Kovacs’ın macerası Dirilen Öfke ile bitiyor

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Blizzard Türkiye Sayı: 1

    Futbol kültürünün en sıradışı dergisi artık Türkçede! The Blizzard Türkiye hem özgün hem de İngiltere’de şimdiye dek yayımlanmış 30 sayıdan seçilerden yazılardan oluşan bir derlemeyle okurlarla buluşuyor.

    “The Blizzard 2010 yılının başında, Sunderland’in Bolton’u 4-0 mağlup ettiği maçın gecesinde, Green Terrace’taki Fiztgeralds Pub’ında dünyaya geldi.

    Bir süredir ana akım medyanın kısıtlamalarından rahatsızlık duyuyordum ve dünyanın dört bir yanındaki basın merkezlerinde ve barlarda konuştuğum birçok meslektaşımın da benimle aynı hisleri paylaştığını fark etmiştim. Hepimiz gazetecilikte bir şeylerin noksan olduğunu, detaylı yazı ve mülakatların, tarihsel ve analitik makalelerin yazılı basında daha fazla yer bulmaları gerektiğini düşünüyorduk. Binlerce kelimelik yazılardan oluşan bir yayın organı tahayyül edilebilir miydi? Ne dergi ne de kitap; ikisinin ortasında bir şey?

    8 yıl ve yaklaşık 2,5 milyon kelime sonra hâlen bu inancı taşıyoruz. The Blizzard Türkiye’nin ilk iki sayısında günümüze dek yayımladığımız en etkileyici makalelerden yaptığımız seçkiyi bulabilirsiniz.” Jonathan Wilson

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Takeshi Kovacs’ın macerası Dirilen Öfke ile bitiyor

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow