hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Radikal Demokrasi - Kitlenin Biyopolitikası, Halkın Hegemonyası

    Radikal Demokrasi - Kitlenin Biyopolitikası, Halkın Hegemonyası
    expand

    Koç Üniversitesi Yayınları (KÜY), siyaset bilimi kategorisinde Radikal Demokrasi: Kitlenin Biyopolitikası, Halkın Hegemonyası adlı kitabı yayımladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Alanlarında önemli isimlerin kaleme aldığı on farklı bölümden oluşan kitap, Aristotales Üniversitesi Hukuk, Ekonomi ve Siyaset Bilimi Fakültesi'nde siyaset teorisi dersleri veren Alexandros Kioupkiolis ile Siyaset Bilimi Bölümü'nden doktora öğrencisi Giorgos Katsambekis tarafından derlendi.

    Esma Kartal ve Hayrullah Doğan tarafından Türkçeye kazandırılan kitap, kendi kendine organize olup eylemlerini sürdürerek doğrudan demokratik katılım sağlayan "Arap Baharı", "İspanyol indignados", "Yunan aganaktismenoi" ve "Occupy" gibi hareketleri post-Marksizmin analitik araçlarını kullanarak mercek altına alıyor.

    Kitap alanlarında söz sahibi isimlerin kaleme aldığı on farklı bölümden oluşuyor. Kitlesel hareketler çağdaş siyasetin kalıcı bir özelliği haline geldi. Halk ayaklanmaları ve "sivil toplum"un yükselişi artık Doğu Avrupa, Latin Amerika ve dünyanın birçok yerinde otoriter rejimlerin sonu olarak kabul ediliyor ve daha çok araştırılıyor.

    Yakın zamanda dünyada çok konuşulan "Arap Baharı", "İspanyol indignados", "Yunan aganaktismenoi" ve "Occupy" hareketleri aslında benzer özellikler gösteriyor: Hepsi sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor, kendi kendine organize olup eylemlerini sürdüren doğrudan demokratik bir katılım sağlıyor. Hem lidersiz hem de sosyolojik ve ideolojik açıdan heterojen olan bu hareketlerin hepsi sabit gündemleri ve ideolojileri reddediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Radikal Demokrasi: Kitlenin Biyopolitikası, Halkın Hegemonyası kitabının yazarları da post-Marksizmin analitik araçlarını kullanarak bu hareketleri mercek altına alıyor.

    Bu bağlamda da son dönemdeki eylemler etrafında gelişen yenilikçi pratikleri ve fikirleri detaylı bir şekilde inceleyip bunların demokrasiyi yeniden canlandırma potansiyellerini tartışıyorlar.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow