Melissa Albert'ten fantastik bir anlatı: Efsunlu Koru
Melissa Albert'in yakında beyazperdeye uyarlanacak olan kanlık peri masallarının gerçeğe, gerçeklerin de asala dönüştüğü fantastik anlatısı Efsunlu Koru, Türkçe'de okurla buluştu.
Çınar Yayınları Fatih Altınöz'den "Birine Bir Şey Yapmaktan Korkuyorum", Bedia Ceylan Güzelce'den "Soyka", Keith Thomas'tan "Uyanış" ve Melissa Albert'tan "Efsunlu Koru" okurla buluşturdu.
Fatih Altınöz, mesleki tecrübelerine dayanan "psiko-politik" öykülerinde doktorları ve delileri kendine has bir dille anlatıyor. Bedia Ceylan Güzelce ise sevmenin öğretilmediği insanların trajedisini bir suç romanıyla yansıtıyor. Keith Thomas, övgülerle karşılanan ilk romanı "Uyanış"ta, polisiye, gerilim ve bilimkurguyu bir araya getiriyor. Umut Uyurkulak'ın Türkçeye çevirdiği roman, zihin kontrolü ile siyasi komploların iç içe geçtiği sürükleyici bir maceraya davet ediyor okurları. New York Times çok satanlar listesindeki yerini aylarca koruyan ve yakında beyazperdede de göreceğimiz, M. Boran Evren'in çevirdiği Melissa Albertin romanı "Efsunlu Koru" ise, karanlık peri masallarının gerçeğe, gerçeklerin de masala dönüştüğü fantastik bir anlatıya sahne oluyor.
Soyka
Babasının beylik tabancasıyla sevgilisi Salih'i ensesinden tek kurşunla öldüren Soyka, yüzünü arı sokan Başkomiser Demir tarafından tutuklanıyor. Genç kadının konuşmayacağını anlayan Demir, ona kelimeler veriyor ve kelimelerin onun için anlamlarını, çağrışımlarını, hikâyelerini anlatmasını istiyor. Birlikte suç nedir, suçlu kimdir üzerine bir sorgulamaya giriyorlar. Soyka öyle bir hayattan geliyor ki, "Salih'i öldüren silahı, tetiği, kurşunu nasıl ki tutuklayamıyorsan beni de tutuklayamazsın" diyor.
Bedia Ceylan Güzelce bir sorgu odası hikâyesi anlattığı Soyka'da, sevmenin öğretilmediği insanların trajedisini kelimelere bölüyor. Güzelce'nin kendine has üslubuyla gerçek hayatların gerçeküstü anlatımı var bu romanda.
Uyanış
Reenkarnasyon, zihin kontrolü ve siyasi komploların ele alındığı gerilim dolu bir macera.
Keith Thomas, övgülerle karşılanan ilk romanında macera, polisiye, gerilim ve bilimkurguyu bir araya getiriyor.
Ashanique'in diğer çocuklardan bir farkı vardır: Kendisinden çok önceleri yaşamış insanların anılarını hatırlayabilmek gibi bir yeteneğe sahiptir. Hafıza üzerine çalışmalar yapan psikolog Matilda Deacon bu tuhaf yeteneğe sahip Ashanique'le tanıştıktan sonra zihnin sınırlarına dair bildiklerini sorgulamak zorunda kalır. Sadece kızın değil, annesinin de herkesten sakladığı gerçekler vardır ve Gece Doktorları olarak bilinen gizemli bir grup bu gerçeklerin peşindedir. Cinayet dedektifi Kojo Omaboe'nin de Ashanique'in sıradışı vakasına dahil olmasıyla gizem perdesi yavaş yavaş aralanmaya başlayacaktır.
"Bir oturuşta okudum ve son sayfayı çevirdikten sonra tekrar tekrar okumak istedim." -James Rollins
"Sağlam bir ilk roman." -Publishers Weekly
Efsunlu Koru
"Buranın ötesine geçmenin tek yolu içinden geçmek. Ormanın içinden, masalın içinden, acının içinden…"
On yedi yaşındaki Alice'in hayatı annesiyle birlikte yollarda geçer ve kötü talih peşlerini bırakmaz. Alice'in anneannesi ise Efsunlu Koru adlı tuhaf bir yerde yaşayan, karanlık peri masallarıyla tanınan bir yazardır. Anneannesinin ölüm haberinin ardından annesinin de ortadan kaybolmasıyla Alice, hem acı gerçeklerden hem de ürkütücü masallardan oluşan kapkaranlık bir dünyayı karşısında bulup asıl kimliğini arayacağı bir yolculuğa çıkar.
Alice, anneannesinin fanatik hayranlarına mesafeli yaklaşsa da, onlardan biri olan okul arkadaşı Ellery Finch'le bir kaderi paylaşır, annesine kavuşmak için yola onunla birlikte çıkıp Efsunlu Koru'nun gizemli diyarlarına adım atar. Peri masalları sadece kitap sayfalarından ibaret değildir…
"Efsunlu Koru beni bütün ürperticiliğiyle tamamen içine çekti ve sürprizleriyle hazırlıksız yakaladı!" -Kristin Cashore, Yedi Krallık Üçlemesi'nin yazarı
"Kesinlikle baş döndürücü, büyülü ve hünerli. Melissa Albert'a şapka çıkarıyorum." -Karen McManus, Birimiz Yalan Söylüyor'un yazarı