Karl Ove Knausgaard'ın Avrupa ve Amerika'yı sarsan romanı Türkçede
Avrupa'da ve ABD'de edebiyat çevrelerinde "21. Yüzyılın en büyük edebiyat olayı" olarak nitelenen Norveçli yazar Karl Ove Knausgaard'ın fırtınalar estiren eseri Çocukluk Adası Türkçe'de.
Karl Ove Knausgaard'ın hep geri dönülmek istenen çocukluk zamanlarını, kendi çocukluğu üzerinden anlattığı Çocukluk Adası, Haydar Şahin'in çevirisle MonoKL Yayınları'ndan çıktı.
Kavgam, Aşık Bir Adam ile devam ediyor
Otobiyografik kitabında okuru bilinmeyen zamanların büyüsüne ve güzelliğine götüren Knausgaard, özlemleriyle okura seslenen bir çocuğa hayat veriyor.
Kafkaesk Öyküler ve Locos okurla buluştu
Norveç Oslo'da doğmuş olan yazar Karl Ove Knausgaard, tüm dünyada edebi bir sarsıntı yaratan Kavgam adlı 6 kitaptan oluşan romanlar serisi ile tanınıyor. Kavgam'ın ilk kitabı 2009'da basıldıktan hemen sonra beş milyon nüfuslu Norveçte büyük bir sansasyon yaratarak yarım milyonluk bir satış hacmine ulaşmıştı. Serinin etkileri dalga dalga yayılarak Amerika ve Avrupa'yı da derinden sarsmıştı. Kavgam kısa bir süre içinde 40'dan fazla dile çevrilmiş, milyonlarca okura ulaşmış ve Knausgaard'ı dünyanın en sıradışı edebiyat fenomeni haline getirmişti.
Ödüllü fantezi romanı Elif, Türkçe'de
Çocukluk Adası, ABD'de "Knausgaardmania" yani "Knausgaard çılgınlığını" başlatan kitap. Knausgaard'ın etkileri tüm dünyada hissedilen ve kuvvetli bir edebi fırtınaya dönüşen kitabı için The Guardian, "Selfie çağının başyapıtı" nitelemesinde bulunmuştu. Çocukluk Adası'nda hayatın her detayını ustaca ifşa eden yazar, bu kitabıyla The Economist'in tabiriyle global bir süperstara dönüşmüştü.
Knausgaard'ın kendi çocukluk çağının hem heyecanlarını hem de korku uyandıran yönlerini anlattığı kitabı, "acımasızca dürüst ve sıkıcı olmaktan uzak" olarak niteleniyor. Süsleme ve gösterişten uzak bir üslubu barındıran kitapta yazar, akşam yemeğini pişirmek için ocağı açmasından tabağında hazır duran yemeğe çatalını batırmasına kadar yaptığı her şeyin her aşamasına okuru şahit ediyor. Günlük hayatın dayattığı dipsiz gizem yığınını araştıran yazar, tüm itirafları gölgede bırakarak sıradan şeylerin simyacısı oluyor.