İşte dünyaya yön veren patronların 'top 10'u
Dünyanın en başarılı şirketlerinin pek çoğunun arkasında bulunan ünlü kapitalist girişimcilere ilham veren kitaplar hangileri? İşte ABD'de dünyaya yön veren patronların en çok okuduğu 10 kitap...
Haberin Devamı
/

Dünyanın en başarılı şirketlerinden bazılarının arkasında, Facebook, Uber ya da Whatsapp'ın henüz olmadığı zamanlarda riskleri göze alarak yatırım yapan Marc Andreesen, Mary Meeker ve Josh Kopelmann gibi girişimciler var.
/

ABD'nin önde gelen kapitalistleriyle "20 Minute VC" adlı podcast yayını için röportajlar yapan blogger Joe Hovde, patronların en çok hangi yazarı ve hangi kitapları okuduklarını sordu. Tabii ki, Visual Capitalist'in yayınladığı raporlar dışında...
Haberin Devamı
/

İktisadi raporları bir tarafa bırakıp kitaplara gelince patronların okudukları şeyler arasında hiç de şaşırtıcı olmayan bir şekilde, tanıdıkları girişimci ve yatırımcıların yazdıkları kitaplar geliyor.
/

Açık ara farkla başı çeken ise Ben Horowitz'in "The Hard Thing About Hard Things" (Zorluklardaki Zorluk) adlı kitabı geliyor. Horowitz, Silikon Vadisi'nde faaliyet gösteren ve Airbnb, Twitter ve Facebook gibi teknoloji şirketlerine para yatıran Andreesen Horowitz Grup'un sahibi. Horowitz kitabında "dotcom balonu" olarak bilinen ekonomik krizden, tirbülanslardan ve davalardan çıkardığı dersleri anlatıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

ABD'li büyük kapitalistlerin okuduğu kitaplar arasında ikinci sırada ise Peter Thiel'in "Zero to One" (Sıfırdan Bire) adlı kitabı var. Thiel kitabında, doyuma ulaşmış bir dünyada gelecekte yeni bir başlangıç için yenilikçi ürünlerin nasıl yaratılabileceğini anlatıyor. Thiel de Silikon Vadisi'nin efsane yatırımcılarından biri ve PayPal'ın kurucularından biri.
/

Patronların üçüncü sırada okuduğu kitap ise, "The Lean Start-Up" (Yalın Başlangıç). Eric Ries kitabında, Japonların "yalın üretim" kavramından esinlenerek geliştirdiği yönetim metodunu, modern web tabanlı işlerde atık azaltımına uyguluyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Listede Dale Carnegie’nin "How to Win Friends and Influence People" (Nasıl Dost Kazanılır ve İnsanlar Nasıl Etkilenir" ve Jim Collins'in "Good to Great" (Türkçe'ye de İyi'den Mükemmel Şirkete Kalıcı Başarıya Ulaşmanın Yolları şeklinde çevrilen) gibi hiç eskimeyen kitapları da yer alıyor. Bunların yanı sıra, Nassim Taleb'in şans yaratmak üzerine odaklandığı teorik çalışması "Antifragile and Fooled by Randomness" (Rastlantısallığın Aldatmacası ve Sağlamlık) kitabı da bulunuyor.
/

Sıra edebiyata geldiğinde ise başı çeken bestseller yazar Paulo Coelho. Listenin başında ise Simyacı romanı bulunuyor. Sıradan eşyaları altına dönüştürmenin sırrı ve büyüsü peşinde bir hikayeyi anlatan roman, kapitalistleri en çok cezbeden edebi eser.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Mikhail Bulgakov'un şeytanın Stalinist Rusya'ya yaptığı bir seyahati kurguladığı satirik romanı "The Master and Margarita" (Usta ve Margarita) ABD'li büyük kapitalistlerin okuduğu romanlar arasında ikinci sırada geliyor.
/

Onun hemen ardından da Gabriel García Márquez’in 100 Yıllık Yalnızlık'ı geliyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

Patronların okuduğu romanlar arasında 4. sırada gelen ise Ernest Hemingway’in "Yaşlı Adam ve Deniz"i var. Hemingway'in yenilgiyle yüzleşme cesareti ve kayıpları kazanca dönüştürme teması etrafında anlattığı bu hikayenin, kapitalistlerce rağbet görmesinin nedeni, işlenen temanın kendi deneyimleriyle benzerlik taşıması olarak yorumlanıyor.