Çınar Yayınları'ndan hem çocuklara hem yetişkinlere özel kitaplar
Çınar Yayınları eylül ayındaki kitaplarıyla dünya edebiyatının nabzını tutarak hem çocuklara hem de yetişkinlere sesleniyor!
İtalyan yazar Barbara Cantini, on üç dile çevrilerek uluslararası başarı kazanan Mortina serisinin ilk iki kitabı Mortina ve Mortina: Gıcık Kuzen'de, yaşıtlarından çok önemli bir farkı olan, Cadılar Bayramı'nda kılık değiştirmek zorunda kalmayan bir çocuğun hikâyesini anlatıyor.
Latin Amerika'nın dikkat çekici yazarları arasında gösterilen Hernán Ronsino, Raydan Çıkan Trenler adlı kısa romanında kendine has bir dille gizemli bir suç öyküsüne imza atıyor.
Feminist okurların takipçisi olduğu yazarlardan biri olan Lidia Yuknavitch ise Ateşten Çıkan Kız'da bir şiddet mağdurunun direniş öyküsünü anlatıyor. Savaşın korkunçluğunu ve erkek egemen dünyanın acımasızlığını ele alıyor.
Mortina
Mortina bir kız çocuğu, diğerlerinden farklı çünkü o bir zombi Teyzesi Ruhiye’yle Çürükoğlu illası’nda yaşıyor ve yanından hiç ayırmadığı tüylü bir dostu var: Gamlı Mortina kendi yaşıtı çocuklarla oynamayı çok istiyor ama bu ona yasak Çünkü zombi olduğu için onları korkutabilir.
Derken beklediği fırsat ayağına geliyor: Cadılar Bayramı. Bu bayramda Mortina’nın kılık değiştirmesine gerek yok. eki çocuklar onun bir zombi olduğunu anladıklarında ne olacak?
Ateşten Çıkan Kız
Feminist distopyası Dünyanın Sonundayız’la dikkatleri çeken Lidia Yuknavitch, Ateşten Çıkan Kız’da bir şiddet mağdurunun direniş öyküsünü anlatıyor.
Doğu Avrupa’da bir fotoğrafçının objektifine kan dondurucu bir görüntü takılır: Evi ve ailesi yanıp kül olurken alevlerin içinden çıkan bir kız. Kendisi de başka bir trajedinin kurbanı olan bir yazar, bu sahneyi saplantı haline getirir ve fotoğrafın hikâyesini yazmaya başlar. Yazarın yakın çevresindekiler fotoğraftaki kızı kurtarmak için bir araya gelir. Bir sinemacı, bir şair, bir performans sanatçısı, bir oyun yazarı ve bir de ressamın bulunduğu bu grup, hayatta kalmaya çalışan kızı kurtarabilecek midir?
Raydan Çıkan Trenler
Arjantin’in ıssız bir kasabasında tuhaf şeyler oluyor; tuhaf ama sıradan, sıradan ama karanlık şeyler. Hayatları birbirine ölümüne bağlı erkeklerin kaderi bir kadının etrafında şekilleniyor. Biri hapse giriyor. Biri aldatıldığından şüpheleniyor. Biri suçluluk duygusuyla cebelleşiyor. Biri de cinayete kurban gidiyor.
Latin Amerika’nın dikkat çekici yazarları arasında gösterilen Hernán Ronsino, dört farklı anlatıcı ve dört farklı zaman kullanarak bir yapboz oluşturuyor. Kendine has bir dille, sade ama çarpıcı bir kurguya imza atıyor.