hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Castro'nun savunması okurla buluştu: 'Beni Tarih Aklayacaktır'

    Castronun savunması okurla buluştu: Beni Tarih Aklayacaktır
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Küba'nın lideri ve devriminin önderi Fidel Castro'nun 1953'te Moncada Kışlası baskınından sonra yakalanarak yargılandığı davada yaptığı ünlü savunması, "Beni Tarih Aklayacaktır" adlı kitapla okura sunuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yazılama Yayınevi, Fidel Castro'nun 1953'te Moncada Kışlası baskınının ardından yakalanıp yargılandığı davadaki savunmasını Celil Denktaş'ın çevirisiyle "Beni Tarih Aklayacaktır" adlı kitapla okurla buluşturdu. Yayınevinin yine Celil Denktaş'ın çevirisiyle okura sunduğu bir diğer kitap da Fabian Escalante'nin "Kennedy Cinayeti - Bilinenin Ötesinde".

    Beni Tarih Aklayacaktır

    Bu kitap, Fidel Castro'nun 16 Ekim 1953'te, Moncada Kışlası baskınının ardından yakalanıp yargılandığı davada yaptığı dört saatlik siyasi savunmasının tamamıdır.

    "Sizler beni mahkûm edebilirsiniz, edin, umurumda değil.
    Çünkü,
    Beni, tarih aklyacaktır."

    Kennedy Cinayeti

    ABD Başkanı John F. Kennedy'nin suikasta kurban gitmesi, bütün dünya kamuoyunun gündeminden yıllarca düşmedi. Suikast halen tam anlamıyla açığa çıkarılmış değil. Bu kitapta, Kübalı deneyimli yazar Fabian Escalante pek çok veriyi bir araya getiriyor ve suikast dosyasının, Küba'ya karşı girişilen sabotaj ve suikastları da içermekte olan çok kapsamlı bir ilişkiler ağını barındırmakta olduğu gerçeğini ortaya seriyor. Kennedy'nin öldürülmesine uzanan politik, sosyal, askeri ve ekonomik nedenlerin her birini tek tek ele alıyor. (arka kapak)

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Castronun savunması okurla buluştu: Beni Tarih Aklayacaktır

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow