Buğra Ayan'dan "Sosyal Ağlar Tarihi"
Dijital alanda bir çok projenin geliştiricisi olan Buğra Ayan, "Sosyal Ağlar Tarihi" ile okurlarıyla buluştu. Aynı zamanda Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim uzmanı olan Ayan, kitapta sosyal ağlara merak duyanlar için, geçmişten bugüne farklı sosyal ağların nasıl oluştuğunu, bu yolculuğun güzellikleri ve zorluklarını anlatıyor.
Sosyal ağlar, hayatımıza girdiğinden bu yana pek çok bilimsel çalışmanın ve kitabın konusu oldular. Herkesin dilinde ve elinde olan bu mecralar her geçen gün de cazibesini arttırıyor. Bu kez de kısa ama etkili geçmişleriyle Sosyal Ağlar Tarihi kitabının konusu oldular.
Instagram az kullanılan özelliğini kaldırıyor
Bilişim uzmanı Buğra Ayan, yeni kitabı Sosyal Ağlar Tarihi'nde dünyanın farklı noktalarında ortaya çıkan sosyal ağların gelişimlerini anlatıyor. Kitapta yer alan sosyal ağlar arasında; farklı yaş gruplarına, sosyal sınıflara, dinlere veya kültürlere hitap eden platformlar yer alıyor.
WhatsApp’ta bilgilerin paylaşılması nasıl önlenir?
Kitapta, 500'e yakın sosyal ağ içerisinden diğerlerine göre daha farklı hikâyelere sahip olan 250'ye yakın platforma yer verilmiş. Kitap; sosyal ağlara merak duyan, geçmişten bugüne farklı sosyal ağların nasıl oluştuğunu, bu yolculuğun güzellikleri ve zorlukları hakkında detaylı bilgi sahibi olmak isteyenler için.
Facebook'ta kişisel bilgilerinizi korumak için yapmanız gereken 10 şey
Buğra Ayan kimdir?
1989 yılında Erzurum’da doğdu. Karadeniz Teknik Üniversitesi, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. Sosyal ağlarla yakından alakalı olan Ayan’ın 2008 yılında gerçekleştirdiği “Facebook’un güvenlik açıkları” adlı çalışması sektörün önemli yayın organı Chip Dergisi’nde yer aldı.
Ayan’ın 2009 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi tarafından çeşitli internet stratejilerini içeren “İnternet Sırları” isimli bir kitabı yayınlandı.
2009 yılında Microsoft Öğrenci Danışmanlığı (MSP) görevinde bulundu. Lisans eğitiminin ardından Gazi Üniversitesi Bilişim Sistemleri Bölümünde yüksek lisans eğitimine başlamış ve hala devam ediyor.
2013 yılında Milli Savunma Bakanlığı Araştırma Geliştirme Daire Başkanlığı’nda mühendis olarak göreve başlayan Ayan, 2015 itibariyle Cumhurbaşkanlığı Kurumsal İletişim Başkanlığı’nda Uzman olarak görevini sürdürüyor.
Ayan, internet fenomenleri arasına giren Akraba Bulma Programı, Fecoder, Fengel gibi bir çok projenin geliştiricisi. Dijital Eğitim üzerine de yayın yapan bir ağa sahip olan Ayan’ın internet üzerinde yer alan ve aylık yaklaşık 300 bin kişinin ziyaret ettiği matematik, tarih gibi ders anlatımlarını içeren 1000’i aşkın ücretsiz eğitim videosu bulunuyor.